sprężarka pracuje tak, na niskim 0,5 bara na wysoki do 30 i wywala presostat sprężarkę ,czynnik na wagę 820 g ,moje podejrzenia to osuszacz ,a co Wy o tym myślicie ???
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
mondeo mk3
16 Odpowiedzi, 11020 Wyświetleń|
dysza
wentylator?
sprawa opanowana ,jednak dysza zalepiona,pozdrawiam
Dziwne,powinien skroplić w skralaczu i obniżyć HP.
A jaka temperatura przed osuszaczem i za?
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters awax napisał(a):Dziwne,powinien skroplić w skralaczu i obniżyć HP.Dziwne zakładając że oleju w obiegu jest tyle ile być powinno.
mentor12 napisał(a):A jaka temperatura przed osuszaczem i za? nie wydaje mi się abyś trafnie postawił pytanie zważywszy że tam odwadniacza niema
A ilość czynnika budzi zapytania.A jaka jest różnica pomiędzy odwadniaczem a osuszaczem?
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
taka, że bezsensem jest brać pod uwagę różnice ciśnień na ,,odwadniaczu" na linii ssącej układu na dyszy :lol:
bezsensem nie jest branie tego pod uwagę
Tom Peters
Każdy filtr w układzie ma prawo się zaśmiecić a twoje rozumowanie jest karygodne nie pomijając faktu różnicy ciśnień która sugeruje wymianę tego filtra.Każdy wymienia filtr sugerując się różnicą parametrów przed i za filtrem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-05-19, 22:39:23 przez mentor12.)
Tom Peters
Znasz konstrukcje odwadniacza na ssącej, tak fizycznie? naocznie?
Pozwolę wtrącić... Osuszacz, jak wskazuje nazwa, coś osusza. Co? Pary czynnika chłodniczego z kropel (cieczy) czynnika , które to krople nie zdążyły jeszcze odparować. To osuszacz. A odwadniacz, jak znów wskazuje nazwa, powoduje pozbywanie się wody z krążącego czynnika. Ten jest na linii cieczy. Już raz to tłumaczyłem, ale kolega Mentos nie chciał przyjąć do wiadomości.
Czyż nie mam racji?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
mentor12 napisał(a):Każdy filtr w układzie ma prawo się zaśmiecić a twoje rozumowanie jest karygodne nie pomijając faktu różnicy ciśnień która sugeruje wymianę tego filtra.Każdy wymienia filtr sugerując się różnicą parametrów przed i za filtrem. Podtrzymuję swoją wypowiedź na ten temat, nie znasz się na konstrukcji filtrów w układzie na dyszy. I może przyznałbyś się do błędu...(nierealne) :lol:
ale się temat rozwiną ,aż miło popatrzeć ,a sprawa miała się tak że dysza była zatkana na maxa i na niskim schodziło do zera ,po wymianie i płukaniu układu wszystko śmiga ,pozdrawiam i zamykam temat
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY