W miejscu nie opisanym przez zakładającego wątek jako punkt wskazujący na rodzaj nieprawidłowości.
Poszukaj wpisu o ,,strzale"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-06-24, 21:33:22 przez mg.)
Poszukaj wpisu o ,,strzale"
|
W miejscu nie opisanym przez zakładającego wątek jako punkt wskazujący na rodzaj nieprawidłowości.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-06-24, 21:33:22 przez mg.)
Poszukaj wpisu o ,,strzale" mister napisał(a):to jest na pewno sytuacja trudna do zrozumienia. problem powtórzył się już nie pierwszy raz w tej komorze. opisuję krok po kroku sytuację :
Ten strzał to na pewno mg woda skoro serwisowane przez pytającego.Nie dopełniał czynnika.Układ wydajny.mg to skąd ta woda?A różnicowo-prądowy co na to?A czy miałeś do czynienia z korkami olejowymi mg.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Niemiałem i życia mi nie starczy aby mieć, różnicowo-prądowy nie wiadomo czy jest.
Nie upieram się przy wodzie choć to wielce prawdopodobne, dopóki mister nic nowego nie wniesie nie wypowiadam się w tym temacie.
Wielce nie prawdopodobne są twoje przypuszczenia.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Oby
dzisiaj wymieniłem olej na syntetyczny (stary ,mineralny ciemny ale widziałem gorsze),wymieniony czynnik na 404 ,wymieniony filtr, układ z grubsza przedmuchany azotem. jakiegoś wiekszego syfu tam nie było. na razie układ pracuje ok ale to o niczym nie świadczy bo już nie raz się to powtórzyło. zapomniałem dodać ,że sito zaworu czyściutkie.
Dobra robota!
Wydaje mi się ze nie była dostatecznie wyciągnięta próżnia lub w ogóle jej nie wyciągano. miałem ostatnio identyczną sytuacje na sklepie i poprzedni serwisant nie wyciągnął próżni,efekt: zawory rozprężne,olej,czynnik i filtry do wymiany. Mam dziwne wrażenie ze to może być to. pzdr
Obecnie: Monter Urządzeń Chłodniczych/Serwisant DKA Polska
Poprzednio: Monter Urządzeń Chłodniczych w Roszak Chłodnictwo Klimatyzacja |