Witam, mam problem z klimatyzacją w mojej Megi, mianowicie układ klimatyzacji jest gdzieś nieszczelny.
Autko kupiłem w tamtym roku, klimatyzacji nieużywałem, teraz przy takich upałach zainteresowałem sie nią.
I sie okazało że w układzie wcale niebyło czynnika chłodzącego.
Gość od klimatyzacji napełnił mi układ azotem, by sprawdzić układ i sie okazało że jest gdzieś nieszczelność.
Popsikał mi jakąs specjalna pianą, chłodnice, wszystkie łącza, sprężarke klimatyzacji, gdzie tylko było możliwe i nic to nie dało.
Nie było widać zadnych pęcherzów powietrza.
Jak ktos może prosze pomoc, postanowiłem samemu jakoś zlokalizować tą nieszczelność.
Gdzie zazwyczaj robi sie nieszczelność w klimatyzacji w Megi ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-07-12, 11:46:09 przez mariusz01041975.)
Autko kupiłem w tamtym roku, klimatyzacji nieużywałem, teraz przy takich upałach zainteresowałem sie nią.
I sie okazało że w układzie wcale niebyło czynnika chłodzącego.
Gość od klimatyzacji napełnił mi układ azotem, by sprawdzić układ i sie okazało że jest gdzieś nieszczelność.
Popsikał mi jakąs specjalna pianą, chłodnice, wszystkie łącza, sprężarke klimatyzacji, gdzie tylko było możliwe i nic to nie dało.
Nie było widać zadnych pęcherzów powietrza.
Jak ktos może prosze pomoc, postanowiłem samemu jakoś zlokalizować tą nieszczelność.
Gdzie zazwyczaj robi sie nieszczelność w klimatyzacji w Megi ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY