Witam , ma ktos jakis patent na zewaną nakrete zaworu serwisowego ??? ( chodzi o wydostanie jej resztki z wewnatrz )
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
patent
17 Odpowiedzi, 12986 Wyświetleń|
Faktycznie, bardzo skomplikowana czynność
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-07-25, 21:18:49 przez mg.)
![]() Na przyszłość, odkręcamy odwrotnie do ruchu wskazówek zegara, zakręcamy zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
a zawór serwisowy ma nakrętkę?
Gdyby zawor byl wymienny to wiadomo ... mam nasadki do tego itd ale mialem juz taki przypadek w a 6 2000r a w sierpniu bedzie klientka scenikiem 05
mg napisał(a):Faktycznie, bardzo skomplikowana czynność SERDECZNE DZIEKI ZA FACHOWĄ PORADĘ DZIEKI DZIEKI PO STOKROĆ , ale to nie moj problem lolek napisał(a):Gdyby zawor byl wymienny to wiadomo ... mam nasadki do tego itd ale mialem juz taki przypadek w a 6 2000r a w sierpniu bedzie klientka scenikiem 05Jesteś dobry w podnoszeniu rangi problemu, moim zdaniem to zaleta.
lolek napisał(a):Witam , ma ktos jakis patent na zewaną nakrete zaworu serwisowego ??? ( chodzi o wydostanie jej resztki z wewnatrz )Przynajmniej ja nie wiem o co ci chodzi.Wstaw zdjęcia problemu.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
lolek napisał(a):Witam , ma ktos jakis patent na zewaną nakrete zaworu serwisowego ??? ( chodzi o wydostanie jej resztki z wewnatrz )Jak nakrętka mogła dostać się do wewnątrz? lolek napisał(a):Witam , ma ktos jakis patent na zewaną nakrete zaworu serwisowego ??? ( chodzi o wydostanie jej resztki z wewnatrz )Czy to jest następna zagadka na zbliżający się weekend?? Poza tym pytanie chyba nie powinno paść. Jeżeli masz warsztat, a myślę że tak, bo tak się zaanonsowałeś, to chyba wiertarkę i wykrętaki masz? Jeżeli da się wykręcić zerwane śruby to chyba kawałek plastikowego gwintu też. No chyba, że się mylę?
Autoklima Webasto
Tadeusz4321 napisał(a):lolek napisał(a):Witam , ma ktos jakis patent na zewaną nakrete zaworu serwisowego ??? ( chodzi o wydostanie jej resztki z wewnatrz )Jak nakrętka mogła dostać się do wewnątrz? Ktos ukrecił ją i reszta z gwintem zostala w srodku zasłaniajac zaworek plusz730 napisał(a):lolek napisał(a):Witam , ma ktos jakis patent na zewaną nakrete zaworu serwisowego ??? ( chodzi o wydostanie jej resztki z wewnatrz )Czy to jest następna zagadka na zbliżający się weekend?? Wyobraz sobie ze plastik jest miekki - to nie to samo co sróby po za tym nie chciał bym placic klientowi za przewód w razie jakiegos uszkodzenia . Kto pyta nie błądzi tak ze pytanie jak najbardiej na miejscu bo po to jest to forum panie mądry
Forum jest faktycznie na temat.Ale czy nie sądzisz że Twoje zapytanie jest trochę banalne.O co ci chodzi.wstaw zdjęcie problemu.
klimatolog napisał(a):Forum jest faktycznie na temat.Ale czy nie sądzisz że Twoje zapytanie jest trochę banalne.O co ci chodzi.wstaw zdjęcie problemu. Nie bede wstawiac zdjec zobacz sobie jak wyglada nakretka w tych autach o ktorych pisalem , nie mam presji zapytalem czy ktos mial ten problem i jak go ew rozwiazał
Ja też nie mam presji.Bo nie zadaję takich pytań.Ale czy ty nie masz presji?
Metoda dowolna, spotkałem się z tym raz w Magnumce, użyłem gratownicy ręcznej 45' obracając wokół zaworu do momentu wyczuwalnego oporu stawianego przez aluminiowe obrzeża wewnętrzne zaworu . Następnie zastosowałem mini wkrętarkę, wiertło fi3 ostrożnie, fi 4 i fi 5, resztę plastiku usunąłem ostrym małym wkrętakiem płaskim albo metalowym hakiem(nie pamiętam)
Doświadczenie w ślusarce? A może przedmioty zawodowe?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY