Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

accord '99 klimatyzacja nie chłodzi

7 Odpowiedzi, 7025 Wyświetleń

polluks

2008-05-12, 21:19:40
Nowy użytkownik
witam mam problem z klimatyzacja, gdy wlaczalem klime nic sie nie dzialo, wentylatory nie wlaczaly sie, dokupilem gaz i sprawdzilem cisnienie w ukladzie i bylo w porzadku (niebieskie pole na cisnieniomierzu). Na wszelki wypadek przy wlaczonej klimie dobilem troche i tak jakby cos sie przetkalo i wszystko zaczelo dzialac wentylatory takze. Cienka rurka bardzo oblodzila a gruba tam gdzie dodawalem gazu jest w temp otoczenia. Ale przypominam ze nadal nie ma zimnego powietrz w nawiewach. Oblodzona rurka dochodzi do parownika obladza go do polowy a druga ktora z niego wychodzi jest w temp pokojowej. aha pragne dodac tez ze po wylaczeniu silnika sprawdzam cisnienie w ukladzie i jest zdecydowanie za duzo. spuszczam do stanu normalnego i zalaczam silnik z klimatyzacja ponownie i cisnienie w zawoze znow skacze do poziomu czerwonego alert. a klimatyzaca dalej nie chlodzi. teraz po spuszczeniu freonu cienka rurka jest zimna a gruba dalej pozostaje w temp otoczenia. teraz nie wiem czxy gaszu nie mam za duzo dzieki za jakakolwiek pomoc
  • Odpowiedz

Absolut

2008-05-12, 21:34:09
Użytkownik
a co to za urządzenie do na bijania? Nie ma tam żadnych innych oznaczeń niż kolory? Skąd wiesz ile gazu dodałeś i czym napełniłeś układ?
  • Odpowiedz

polluks

2008-05-12, 21:59:08
Nowy użytkownik
a witam to jest czynnik r-134a, a zakupiony w halfords UK, i 535 gram, w zestawie jest cisnieniomierz na przewodzie do zaworu, na cisnieniomierzu sa cztery pola (za malo, ok, za duzo i alert), nie wiem jak sprawdzic czy mam teraz w porzadku ilosc czynnika chlodzacego w ukladzie, za kazdym razem gdy wylacze silnik to cisnienie na zaworze rosnie az na czerowne pole, to troche spuszcze do stanu ok, i po wlaczeniu silnika oraz klimy i po ponownym sprawdzeniu jest za duzo hmmm...
  • Odpowiedz

dv24v

2008-05-12, 22:27:03
Użytkownik
ciekawe wynalazki sa na swiecie niedlugo bedzie sie podlaczalo butle naciskalo guzik i wszystko samo sie zrobi Wink
  • Odpowiedz

Absolut

2008-05-13, 21:17:25
Użytkownik
.... i naprawi.
Bez podłączenia pod normalne manometry nic nie da się na pewno zdiagnozować i można tylko przypuszczać.
  • Odpowiedz

senior

2008-05-13, 21:23:04
Zaawansowany użytkownik
kolego- sprawa jest prosta, kupienie gazu w dobrej cenie to nie wszystko( owszem, oszczędziłeś na napełnieniu może i ze 40 zł, ale teraz i tak musisz poddać samochód zabiegowi), każdy normalny serwis pozbędzie się starego Twojego czynnika i napełni swoim.
ale dalej:
sprawdzaj zawsze na Twoich wskazówkach gdy klima działa, bo tylko wtedy on dobrze pokazuje, dajesz łyka i sprawdzasz czy mieści się w zakresie..itd
  • Odpowiedz

imaal

2008-05-14, 21:19:39
Nowy użytkownik
jesli mieszkasz w londynie to na staples corner jadac od kilburn skrecasz chyba za tym chinskim budynkiem (nie wiem czy mam adres jak znajde to podesle) jest sprawdzony i nie drogi zaklad zajmujacy sie klima prowadzi go niemiec i zna sie na rzeczy podjedz tam a nie kombinuj z jakimis smiesznymi butlami z halfords
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa