Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

SEAT ALHAMBRA 2,0 TURBO za wysokie ciśnienie na HP

3 Odpowiedzi, 3025 Wyświetleń

JAREKMAX

2012-10-22, 13:34:43
Nowy użytkownik
Witam! mam problem z tym seacikiem.
Po kolei. Po napełnieniu czynnikiem 1100 g. okazało się że LP 2,3 bar, HP 9,5-10,6 bara, temp. otoczenia 18,7 st. a temperatura z środkowej kratki na 1 biegu i zamkniętym obiegu zeszła do 2 stopni. Niby wszystko ok, przewód LP zimny, HP ciepły, wiatrak chodzi na 1 biegu, aż nagle wypierdziela HP do 30 bar i wyłącza sprężarkę. Gdy opadnie poniżej 12 bar znów bije w ciągu 3 sek do 30 i znów wyłącza sprężarkę. Wentylator w trakcie tych szalonych ciśnień chodzi na 2 biegu.
Wygląda to tak jakby coś w pewnym momencie zatkało zawór rozprężny i nie puszczało dalej gazu.
Zauważyłem że jak sprężarka się załącza to aż się przez sekundę aż pasek na nieś śliźnie tak jej ciężko
Auto było przerobione z angola i klient nie ma pojęcia jak to wcześniej chodziło. Może jakiś syf w rurkach był.
Pomóżcie bo już mi brak pomysłów a auto nadal nie działa jak powinno.
Na co obstawiacie czy to zawór czy zabity skraplacz lub osuszacz jest zapchany i nie ma przejścia.
  • Odpowiedz

Shitashii

2012-10-22, 15:26:59
Moderator
Deszczówka w instalacji? Pewnie potrzebne przedmuchanie, osuszanie, nowy filtr i nowy czysty czynnik.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

JAREKMAX

2012-10-22, 16:58:50
Nowy użytkownik
2 krotnie odciąganie i filtrowanie czynnika narazie pomogło. Klient nie chciał płukać układu i szukać dalej przyczyny ze względów finansowych ( auto na sprzedaż ) więc oddałem. Przyczyna wody w układzie bardzo prawdopodobna gdyż auto stało ponad rok z rozebranym przodem.
Dzięki za pomoc.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa