Cześć Wszystkim,
Na początku chciałbym się przywitać jako nowy na forum
.
A teraz przejdę do rzeczy. Zbliża się koniec zimy i sezon klimatyzacyjny niedługo się zacznie. Mieszkam w 6 letnim (więc dość nowym) bloku na 2 piętrze. Mieszkanie 50 metrów od strony nasłonecznionej z oknami po jednej stronie. Są rolety wewnętrzne jednakże przy temperaturach za oknem podczas lata sięgających 30 st - ja mam ok. 40 wewnętrz gdyż ściany są białe a widok z okna roztacza się na inne bloki (takie zamknięte półkole), które również są białe. Światło się odbija i grzeje mi w okna.
Chciałbym więc zamontować klimę typu split (konsola na ścianie i wiatrak z zewnątrz mieszkania). Jestem totalnym amatorem w dziedzinie klimy czy budownictwa dlatego skierowałem się pewnego dnia do człwowieka zajmującego się klimami. Poradził mi on Samsunga z serii T lub P. Poradził, gdyż pewnie ma umowe z samsungiem.... Wspominał coś o Beko ale niechętnie.
O co mi chodzi. Klimatyzacja ma pracować jedynie w dni, kiedy za oknem mamy ponad 25 st., a jej funkcja ma sprowadzać się do tego aby zbić temperature i utrzymać ją na poziomie ok. 22 st w ciepłe dni - tak aby po wyjściu z prysznica nie lał się świeży pot z człowieka....
.
Sprzęt ma być niezawodny (w miarę możliwości). W przypadku serwisu nie powinien wymagać jakichś kosztownych przeglądów a najlepiej aby podstawowe np. czyszczenie filtra można było wykonać samemu. Montaż pewnie będzie musiał ktoś wykonać oraz przeglądy gwarancyjne również. Sprzęt ma być kupiony i używany w Warszawie - może znacie kogoś, kto na dzień dobry nie będzie chciał mnie oskubać do zera z kasy a na koniec powie że albo się nie da albo założy coś beznadziejnego, co zaraz się zepsuje.
Jeśli potrzeba jeszcze jakiegoś info to dopiszę.
Bardzo proszę o pomoc i wsparcie w wyborze jakiegoś solidnego urządzenia.
Pozdrawiam,
Artur
Na początku chciałbym się przywitać jako nowy na forum
.A teraz przejdę do rzeczy. Zbliża się koniec zimy i sezon klimatyzacyjny niedługo się zacznie. Mieszkam w 6 letnim (więc dość nowym) bloku na 2 piętrze. Mieszkanie 50 metrów od strony nasłonecznionej z oknami po jednej stronie. Są rolety wewnętrzne jednakże przy temperaturach za oknem podczas lata sięgających 30 st - ja mam ok. 40 wewnętrz gdyż ściany są białe a widok z okna roztacza się na inne bloki (takie zamknięte półkole), które również są białe. Światło się odbija i grzeje mi w okna.
Chciałbym więc zamontować klimę typu split (konsola na ścianie i wiatrak z zewnątrz mieszkania). Jestem totalnym amatorem w dziedzinie klimy czy budownictwa dlatego skierowałem się pewnego dnia do człwowieka zajmującego się klimami. Poradził mi on Samsunga z serii T lub P. Poradził, gdyż pewnie ma umowe z samsungiem.... Wspominał coś o Beko ale niechętnie.
O co mi chodzi. Klimatyzacja ma pracować jedynie w dni, kiedy za oknem mamy ponad 25 st., a jej funkcja ma sprowadzać się do tego aby zbić temperature i utrzymać ją na poziomie ok. 22 st w ciepłe dni - tak aby po wyjściu z prysznica nie lał się świeży pot z człowieka....
. Sprzęt ma być niezawodny (w miarę możliwości). W przypadku serwisu nie powinien wymagać jakichś kosztownych przeglądów a najlepiej aby podstawowe np. czyszczenie filtra można było wykonać samemu. Montaż pewnie będzie musiał ktoś wykonać oraz przeglądy gwarancyjne również. Sprzęt ma być kupiony i używany w Warszawie - może znacie kogoś, kto na dzień dobry nie będzie chciał mnie oskubać do zera z kasy a na koniec powie że albo się nie da albo założy coś beznadziejnego, co zaraz się zepsuje.
Jeśli potrzeba jeszcze jakiegoś info to dopiszę.
Bardzo proszę o pomoc i wsparcie w wyborze jakiegoś solidnego urządzenia.
Pozdrawiam,
Artur
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY