małe uściślenie na razie nie buduje wytwornicy tylko muszę ją zaprojektować
|
małe uściślenie na razie nie buduje wytwornicy tylko muszę ją zaprojektować
coldtherm napisał(a):Bębny łuskarek zwykle są "amelińjowe" tzn aluminiowe a w zasadzie ich osłona to rura o grubości kilku milimetrów a wewnątrz jest walec wykonany z tarnamidu z wyżłobionymi kanalikami w których pod powierzchnią alu paruje czynnik.Ten wewnętrzny walec jest wprasowany z oringami po obu stronach. Przynajmniej ja spotkałem się z kilkoma takimi rozwiązaniami od 80 kg do 4 ton na dobę . Sugeruje zawór stałego ciśnienia a nie termostatyczny zawór.Nie potrzebujesz izolować wanny w której znajduje się bęben.To chyba jakaś podpucha student04 chyba robi sobie z nas żarty :lol:
nie robię żartów tylko mam problem
zaprojektować będzie znacznie prościej
ale kiepski ze mnie projektant
Każda porada się przyda potrzebuje doprowadzić czynnik chłodniczy do walca i myslałam o spirali którą widziałam w jednym z rozwiązań, jeślii ktoś ma jakis prostszy lub inny sposób jak ochłodzic ciecz będe wdzięczna za pomoc.
ochłodzić bęben tak?
muszę doprowadzić czynnik chłodniczy
frost-ch napisał(a):muszę doprowadzić czynnik chłodniczykolego bełkocesz jak obłąkany a mi to się przyśni i obudzę żonę i dziecko krzycząc te słowa przez sen coldtherm napisał(a):frost-ch napisał(a):muszę doprowadzić czynnik chłodniczykolego bełkocesz jak obłąkany sorki ale może dla tego że jestem studentką i mam trochę wiedzy i zero praktyki, a na dodaek nie za bardzo orientuje sie w temacie czasmi piszę takie głupaty a mogłabym zastosować wymiennik lamelowy w kształcie walca jest coś takiego??
Zadna fabryka w Polsce nie produkuje takich maszyn a Ty chcesz to wyprodukować młotkiem i przecinakiem .
skoro jesteś 100-u -dętą to znaczy że jakieś doświadczenie masz
tu muszą być koniecznie łuski?
To forum jest lepsze od kabaretu to znaczy też same głupoty ale jakby śmieszniejsze
to prawda boki zrywać
ale łuskarce z tego nic nie przybędzie składałem maszynę o takiej wydajności 3t ale na szczęście miałem moduł bębna gotowy kąpletny bęben ma około 60-70 cm i średnice ponad 250 spr około 38 m3h i wcale nie rządzi tym bębnem rurka 12 to pomyłka przy tej mocy chłodniczej
Ciepło właściwe wody razy masa razy różnica temperatur.Temperaturę wody zimnej zakładamy +16 a temperaturę lodu -7 co daje nam różnicę w obliczeniach 23.Moim zdaniem najpierw trzeba wiedzieć ile tego lodu chcemy wyprodukować aby dobrać.barbie w polsce się produkuje łuskarki.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
student04 napisał(a):jak dobrać termostatyczny zawór rozprężny dla czynnika R507 przy wydajności 15 kW dla temp.parowania -30 i temp. skraplania 17.Potrzebuję pomocy przy określeniu współczynnika korekcyjnego ze względu na działające na zawór różnice ciśniń. Strona z której korzystam:Zaworu rozprężnego nie dobieramy do wielkości chłodnicy tylko do obciążenia chłodniczego?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
|