Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

-dziwne -wadliwe -jak mocować zawory elektromagnetyczne fi 28 castel?

6 Odpowiedzi, 5733 Wyświetleń

wit

2013-04-09, 17:27:01
Top użytkownik
niedawno kupiłem kilka zaworów elektromagnetycznych castel -i nie wiem jak to zamocować ...

małe castelki mają w korpusie otwór i specjalna blaszkę -kątownik jako podstawę mocującą.

większe -fi 35 -wiercony i gwintowany pod śrubę korpus.
podobnie wszelkie zwrotne, kulowe -gwintowany otwór /otwory do przykręcenia śrubą...

a te -tylko charakterystyczne zgubienie korpusu -jednak producent "zapomniał" prze frezować korpus-nawiercić i nagwintować otwory pod mocowanie...

czy to jakaś "nowa oszczędnościowa seria" -czy wada fabryczna -spotkał ktoś takie niedoróbki? (brak gniazda na śrubę mocującą).

a może tylko ja mam "takie szczęście" ...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-09, 22:08:07 przez wit.)
  • Odpowiedz

mg

2013-04-09, 19:14:39
Top użytkownik
Widocznie stwierdzono, że podparcie rurociągu ,,mocowanie"w punkcie elektrozaworu mogłoby doprowadzić do jego uszkodzenia . Wink
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-09, 19:31:57
Top użytkownik
mg napisał(a):Widocznie stwierdzono, że podparcie rurociągu ,,mocowanie"w punkcie elektrozaworu mogłoby doprowadzić do jego uszkodzenia . Wink
Właśnie gdybyśmy wszystko mocowali to wyciek murowany.Specyfikacja zamówienia? Mocowane niby wygląda czasami fachowo tak jak uchwyty przed i za tymi dziwnie w pionie lub poziomie u rurkami szczególnie na dużych średnicach rurociągów.Kompensacja naprężeń?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

wit

2013-04-09, 22:07:08
Top użytkownik
chodzi o to, że brak gniazda mocującego które powinno być.
konkretnie ostatnio kupione -tylko ta średnica i tylko elektromagnetyków -nie mają otworu a korpus nie jest obrobiony -podstawa obła prosto z odlewu -i wygląda jakby były mikropęknięcia.
po prostu brak obróbki. jakaś wadliwa niedokończona seria. może producent złożył zawory z części z odrzutu...

wszystkie zawory tego producenta mają gwintowany otwór pod śrubę do przykręcenia korpusu -i frezowaną płaską podstawę. te kilka sztuk nie ma.

-wygląda, że trzeba uważać na wadliwe sztuki castela.
jak dotąd chwaliłem castela -a tu przykra niespodzianka.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-04-10, 18:47:10
Top użytkownik
Wygląda na podróbki o czym na stronie danfossssss opisano w jaki sposób odróżnić podróbkę zaworu.Nie wydaję mi się aby CCCastel psuł swoją swoją markę.Choć myśląc udarowo mocowań być nie powinno przy tak dużych średnicach zakładając że montujący nie wiedzą jak wykonać rurociąg aby się naddawał naprężeniom mechanicznym.W mniejszych średnicach naprężenia kompensuje mała średnica rurociągu zazwyczaj prowadzona rurociągiem miękkim.Po co używać anakondy na tłoczeniu spręzarki skoro skoro ta anakonda(amortyzator) nie jest zamontowany w zdłuż osi sprężarki?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-10, 19:17:49 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

barbie

2013-04-11, 07:30:31
Top użytkownik
te modele rdzewieją w środku w ciąu roku .ja stosuję tylko Danfoss .
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa