Witam,
moje pytanie dotyczy ciśnienia wody w układzie hydraulicznym agregatu wody lodowej. Klient spuszcza wodę na zimę i na wiosnę dopuszcza no nowo. :/ Drugie pytanie jaką bezpieczną tamperaturę na wylocie z wymiennika zalecacie aby nie doszło do zamarźnięcia wody?
moje pytanie dotyczy ciśnienia wody w układzie hydraulicznym agregatu wody lodowej. Klient spuszcza wodę na zimę i na wiosnę dopuszcza no nowo. :/ Drugie pytanie jaką bezpieczną tamperaturę na wylocie z wymiennika zalecacie aby nie doszło do zamarźnięcia wody?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Mi chodziło jedynie by zachował to minimum niżej (jeśli jest to układ zamknięty) to zajedzie pompę. Dokładnego ciśnienia tak z kosmosu nie wezmę. Spotkałem już instalacje gdzie pompa na ssaniu miała i 0,1 Bar i pracowało pięknie tyle że instalacja otwarta, tak samo i instalacje zamknięte gdzie pompa na ssaniu miała 7 Bar i tez ganiało. Wszystko jest uzależnione od słupa wody, długości instalacji, oporów czy pomp. Więc nie widząc instalacji nie powiem komuś nabij 1,5 Bar i będzie dobrze.