Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Vectra B 2.0 136 km 98 Anglik ( Strup)

5 Odpowiedzi, 5441 Wyświetleń

dv24v

2008-05-29, 19:08:20
Użytkownik
witam;
Trafil mi sie taki klient co narzekal na brak chlodnego powietrza po wlaczeniu klimy dokladnie mowil ze za slabo zimnym mu dmucha ale cos tam dmucha... ja w natloku pracy wzialem sie za to na szybko myslac ze uzupelnie czynnik i wsio a tu niespodzianka... zmierzylem temp. na wylocie z kratek 20 stopni na zewnatrz jakies 22 wiec sobie mysle pewnie czynnika za malo no i podlaczam urzadzenie odessalem jakies 600 g a na nalepce w aucie bylo napisane 750g silnik 2.0 136 98 vectra b anglik po prekladce... wlaczam klime a tu nic klient mowie ze jeszcze gorzej jest z kratek 34 a na zewnatrz 27... auto sie nagrzalo wiec pewnie dlatego... sprezarka sie nie zalacza wiatraki rowniez... gdy wlaczam przycisk klimy w kabinie to wskazowka ani drgnie... wyjalem kostke z czujnia cisnienia ktory byl obok drugiego na jednej cienkiej rurce pod chlodnica silnika... a wewnatrz czyli na polaczeniach stykow olej z barwnikiem... oczyscilem to podlaczam i nic... zwarlem na krotko piny wentylator sie wlaczyl na szybie obroty a gdzy pokombinowalem to na wolniejsze lecz sprzeglo sprezarki ani drgnie... nie dotykalem jeszcze drugiego czujnika bo mi czasu zbraklo na takie zabawy... ale jestem ciekaw w czym rzecz gdzie sprawdzac czego szukac... czy tez moze klient chce mnie naciac zebym mu zrobil za damski grzyb... czekam na podpowiedz... wiem ze jutro zobacze ten drugi czujnik i sprzeglo sprezarki ale co jeszcze??
  • Odpowiedz

dv24v

2008-05-29, 19:15:01
Użytkownik
dodam ze po zrboieniu prozni itp. gdy wpuscilem czynnik cisnienia sie wyrownaly i byly na poziomie 5 bar, kontrolka na przycisku sie swieci, napiecie na jeden czujnik dochodzi a jutro pewnie sprawdze drugi tylko nie wiem czy to on nie ma cos naje... w elektryce a przyjechal do mnie zeby mu to zrobic za free... bo to przeszczep a wiadomo jak to dziala a klient taki ze szkoda gadac mowi ze mu sie cos dymi z silnika od kiedy ja sie podlaczylem do klimy a to dymi sie spod dekla zaworow i silnik caly olejem zachlapany kable poucinane aj szkoda gadac nie zycze nikomu takich klientow ...
  • Odpowiedz

mn27

2008-05-29, 19:56:06
Zaawansowany użytkownik
podłącz na krótko sprężarkę daj + z akumulatora i pociąg kablem na sprzęglo sprężarki musi się załaczyć.Wczoraj miałem podobny problem w audi b4 układ klimy ok czujniki ok coś z elektryką.odesłałem gościa do elektryka i taki zarobek
  • Odpowiedz

dv24v

2008-05-29, 20:00:18
Użytkownik
tez mi sie tak wydaje zaluje tylko ze nie popatrzylem od razu na wentylatory i sprezarke ... a klient mowi ze wszystko dzialalo juz nie ze 20 tylko ze elegancko Smile duzo osob bylo do okola w tym kilku klientow i nie chcialem nic mowic ... ale chetnie bym pogonil dziada ... Smile jeszcze zeby to byl normalny samochod a to angol i wszystko w nim robione na tyrtytki szuka zapewne jelenia... no ale jutro sprawdze jak sie do niej dobiore choc jest ciezko bo ona u dolu a wszystko zabudowane ...
  • Odpowiedz

morek211

2008-05-30, 05:17:37
Nowy użytkownik
Jak przyjedzie jeszcze raz to pogoń dziada!!!!! Tongue
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa