Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

tłoczenie max 12 bar

8 Odpowiedzi, 6660 Wyświetleń

Klima-cool

2013-05-19, 08:32:50
Zaawansowany użytkownik
witam mam dziwny przypadek klima jak twierdzi właściciel rok temu działała poprawnie. teraz nie chłodzi. wyczyściłem jed wewnętrzną, zważyłem ilość freonu w układzie, jest ok. sprawdziłem linie freonową czy nie ma załamania jest ok. Klima LG INWERTER.
Stawiam na silnik krokowy, otwiera np do połowy a wysyła sygnał ze otworzył max,
Jakieś pomysły ??????????
  • Odpowiedz

Klima-cool

2013-05-19, 09:47:57
Zaawansowany użytkownik
może trochę wyjaśnię sprężarka się załącza na ssaniu dochodzi do 7 bar czyli ok a problem polega na tłoczeniu dochodzi do 12 bar i tyle (cewka zaworu np) to czemu nie wchodzi w żaden błąd.
  • Odpowiedz

ON/OFF

2013-05-19, 17:00:47
Użytkownik
Zapytaj w LG - któreś modele miały korodujące tuleje cewek zaworu elektronicznego i były problemy.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-05-19, 18:10:20
Top użytkownik
Klima-cool napisał(a):może trochę wyjaśnię sprężarka się załącza na ssaniu dochodzi do 7 bar czyli ok a problem polega na tłoczeniu dochodzi do 12 bar i tyle (cewka zaworu np) to czemu nie wchodzi w żaden błąd.
Witam

A ten pomiar to Ty robiłeś na tłocznym czy cieczowym? Rozumiem że to split inwerterowy.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

barbie

2013-05-19, 19:55:15
Top użytkownik
silnik krokowy to dobry trop -można go polutować .
  • Odpowiedz

Klima-cool

2013-05-21, 20:51:12
Zaawansowany użytkownik
polutować????????????? rozwiąż myśl. Stefan tak to split inverter mam zawór ssania jak i tłoczenia i po prostu coś bardzo jest zdławione na tłoczeniu 12 a np 30 to jest różnica ON OF jak korodujące to by wszedł błąd podejrzewam choć na następną wizytę nie zapomnę drobnego papieru ściernego POZDRAWIAM
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-05-24, 20:10:28
Top użytkownik
Proponuję termometry do zbadania?Moim zdaniem idiotycznie to opisujesz albo trafiłeś na idiotyczne rozwiązanie podziału mocy urządzenia chłodniczego w którym producent wykorzystuje do sprężania sprężarkę o regulowalnej wydajności wstawiając zawory z silnikiem krokowym.Silnikiem krokowym jest zasilana wiatrownica powietrza która się nie otworzy ma wpływ na wydajność?Może tylko 12 bo klima nie pobiera ciepła?
Przerażasz się niskim ciśnieniem tłoczenia.Zacznij od nastawy pilota skoro twierdzisz że czynnik jest OKEY
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Klima-cool

2013-05-26, 07:38:52
Zaawansowany użytkownik
tak tylko 12 bar zapewne powodem jest to że nie pobiera ciepła. ciekawe co może być powodem jak pilot jest na cool 16st. czy teraz jest JAŚNIEJ .....................
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa