Witam tak jak w temacie mam Forda C max ilość czynnika prawidłowa w tej chwili nie pamiętam jakie było ciśnienie HP LP ale kompresor załącza się w nim na kilka sekund po czym się wyłącza i ogólnie nie chłodzi. Wcześniej miałem też takie doblo 1.9 multijet z podobnymi objawami, co to może być może ktoś ma jakieś typy.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Ford C max klimatronic kompresor włącza się na krótką chwile
10 Odpowiedzi, 9169 Wyświetleń|
Przypomnij sobie jednak te ciśnienia i je tu napisz
Nieszczelność i znaczny ubytek czynnika?
Ogólnie masz mało.Zacznij od filtrów.Eliminując ogólnie się okaże czego mało.Może mało ciepła?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-23, 19:43:16 przez klimatolog.)
No to mam małą poprawkę, ciśnienie w układzie jest prawidłowe, czujniki ciśnienia sprawne, bezpieczniki sprawne, a kompresor nie załącza się wcale. Coż to może być?
ciśnienia s prowadzisz przy pracującym kompresorze .Twój pomiar sugeruje szczątkowe nabicie .
klimacold napisał(a):No to mam małą poprawkę, ciśnienie w układzie jest prawidłowe, czujniki ciśnienia sprawne, bezpieczniki sprawne, a kompresor nie załącza się wcale. Coż to może być?Cóż się takiego wydarzyło w międzyczasie,że zmieniły się objawy usterki (diametralnie)
klient pojechał do domu wrócił dziś z kompresorem który się nie włącza w ogóle. Odzyskałem gaz zrobiłem próżnię 30 min. Nabiłem układ ponownie wg danych producenta i nic ale całość szczelna. Dodam że to ustrojstwo to klimatronic z funkcją samodiagnozy. Odpaliłem ją na panelu teoretycznie ma wyrzucić błąd co ją boli ale w trakcie się zwiesza i koniec. Jakieś pomysły co sprawdzić gdzie szukać?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-23, 21:27:34 przez klimacold.)
Sprawdzić czy dochodzi zasilanie elektryczne do cewki sprzęgła.
Jeżeli tak - to przyczyny nalezy szukać w sprężarce. Jeżeli nie - elektryka samochodu (presostaty, pzrekaźniki itp)
Witam
okazało się ze walnięty jest sterownik wentylatora. Podobno te modele c-maxa mają wadliwą tą część. Temat zamknięty , dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY