Witam!
Zanim zgodnie z informacją przypożądkowaną do błędu: WATER PUMP FAULT zrobie - call your dealer!
Prosze wypowiedzcie się na temat tej awarii pompki skroplin.
Jest to kaseta McQuay M5CK015C
Pompka chodzi non stop i nie reaguje na pływak.
W sumie pompka jest sprawna bo pompuje tylko dostaje cały czas napięcie.
Nie rozbierałem i nie dobierałem sie do elektroniki - do czego jest podłączony pływak?
Do jakiegoś przekaźnika pompki na płytce?
W sumie pompka powinna mieć osobny obwód i chodzić nawet po wyłączeniu kasety-tak mi się wydaje.
Wtedy za wszystko odpowiedzialny jest pływak ale na jakiej podstawie wybiło błąd skoro pompka chodzi non stop i w tacy jest sucho?
Poniżej zdjęcie pływaka.
Pływak zmyka obwód jak jest na dole a otwiera jak jest na górze!Chyba powinno być odwrotnie!
Myślicie że moge zamówić i wymienić sam pływak?
Prosze o małe wsparcie techniczne!
Pozdrawiam!
Robert
Zanim zgodnie z informacją przypożądkowaną do błędu: WATER PUMP FAULT zrobie - call your dealer!

Prosze wypowiedzcie się na temat tej awarii pompki skroplin.
Jest to kaseta McQuay M5CK015C
Pompka chodzi non stop i nie reaguje na pływak.
W sumie pompka jest sprawna bo pompuje tylko dostaje cały czas napięcie.
Nie rozbierałem i nie dobierałem sie do elektroniki - do czego jest podłączony pływak?
Do jakiegoś przekaźnika pompki na płytce?
W sumie pompka powinna mieć osobny obwód i chodzić nawet po wyłączeniu kasety-tak mi się wydaje.
Wtedy za wszystko odpowiedzialny jest pływak ale na jakiej podstawie wybiło błąd skoro pompka chodzi non stop i w tacy jest sucho?
Poniżej zdjęcie pływaka.
Pływak zmyka obwód jak jest na dole a otwiera jak jest na górze!Chyba powinno być odwrotnie!
Myślicie że moge zamówić i wymienić sam pływak?
Prosze o małe wsparcie techniczne!

Pozdrawiam!
Robert
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY