Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

VW Passat problem ! - Climatronic

9 Odpowiedzi, 10254 Wyświetleń

eine

2008-06-03, 17:33:19
Nowy użytkownik
Witam serdecznie,

Climatronic dziala pod maska...tzn przewody sa lodowate(cienki zasilanie zimne, powrot grubszy cieply) tak jak powinno byc, wszystko sie wlacza (wentylator etc...)

Problem pojawia sie w aucie, powietrze zamiast 4 stopni na wylocie ma moze okolo 20 stopni, jest ciut chłodniejsze (na zewnatrz 25 stopni) ale nie tak jak powinno byc. Pojawilo sie to w tym roku. W zeszłym sezonie dzialalao bez zastrzezen (mam autko od 2 lat)

Pragnę dodać iż gaz jest nabity, klima trzyma cisnienie, wiatraki sie włączją.
Klapki wszystkie działają, brak błędów w selfteście, przeskanowane VAGiem, brak błędów. Wszystkie klapki działają.

Bardzo proszę o pomoc co z tym fantem zrobić.

Z gory dziekuje
  • Odpowiedz

dv24v

2008-06-03, 18:16:02
Użytkownik
to chyba ci sie cos pomieszalo z tymi przewodami i ciekawe gdzie je sprawdzales a jesli przy sprezarce to nie powinno tak byc ze tloczenie zimne a ssanie cieple ...
  • Odpowiedz

eine

2008-06-03, 18:43:06
Nowy użytkownik
dv24v napisał(a):to chyba ci sie cos pomieszalo z tymi przewodami i ciekawe gdzie je sprawdzales a jesli przy sprezarce to nie powinno tak byc ze tloczenie zimne a ssanie cieple ...
Kolego jeśli ty sprawdzasz przewody podczas gdy sprzezarka chodzi to zycze powodzenia.
Zapalone auto plus temperatura jestes chyba McGyver?!

Sprzedowy sprawdza sie w najbardziej dogodnym miejscu czyli koło filtra węglowego , zaraz za zaworami do napełniania.

A jeżeli uważasz ze zasilanie zimne powrot ciepły "czyt. normalna temp" to zły objaw to może lepiej nie dawaj rad ad. klimatyzacji.

Zasilanie zimne , gaz wpada do osuszacza tam wentylator tłoczy powietrze do kratek, a gaz wraca grubym przewodem spowrotem do sprężarki.

Ale uczyć Ciebie nie mam zamiaru.
Było zadane konkretne pytanie jak sie nie wie to sie nie odzywa , a nie próbujesz nabić sobie tylko posty!
  • Odpowiedz

dv24v

2008-06-03, 20:07:07
Użytkownik
to gdy sprezarka jest wylaczona to uwazasz ze przewowy beda mialy inne temp. i to bedzie zalezne od ukladu klimatyazacji?? A co do tego dogodnego miejsca to co bedzie jak ja nie mam filtra kabinowego albo mam w srodku z lewej strony obok pedalu gazu a wysokie cisnienie mam z prawej a niskie przy skraplaczu?? To ty wprowadzasz jakies dziwne pojecia "zasilanie" dla mnie zasilanie kojarzy sie z czynnikiem ktory jest zasysany przez sprezarke i na odcinku od parownika do sprezary przy wlaczonej ma byc zimna ...

"Zasilanie zimne , gaz wpada do osuszacza tam wentylator tłoczy powietrze do kratek, a gaz wraca grubym przewodem spowrotem do sprężarki."

Ogolnie nie wiem o czym piszesz niech kolega senior albo radekklimat sie wypowie kto ma wlasciwa wiedze ...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-03, 20:09:26 przez dv24v.)
  • Odpowiedz

j_a_c

2008-06-04, 10:14:51
Użytkownik
w wieje coś z kratek ? może czas zajrzeć do filtra p pyłkowego ,albo zapchany wymiennik ,mogą byc takie objawy ale póki nie poznamy ciśnień więcej nie wiem czy coś odgadniemy
j_a_c WROCŁAW
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-04, 20:57:30
Moderator
temperature przewodów najlepiej sprawdzac na właczonym urzadzeniu zreszta kolega "eine" cos napisał ale z tej składni a wlasciwie jej braku to trudno cos wykminic o co sie tak oburzył
nie wiem co to za passa ale za zaworm serwisowym tłocznym powinna byc zimna rurka poniewaz tam jest dysza rozprezna z tym ze powrot tez powinien byc zimny jezeli jest inaczej nalezy udac sie na zdiagnozowanie co moze byc przyczyna takiego stanu
  • Odpowiedz

dv24v

2008-06-04, 22:33:51
Użytkownik
tez tak mysle ale eine mial chyba zly dzien albo nalezy do tych czepialskich klientow Smile co to wiedza najlepiej ... a ja tam radka i seniora lubie czytac najbardziej z tego forum Smile
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-05, 19:21:53
Moderator
dv24v dzieki za uznanie a ludzie sa tylko ludzmi
  • Odpowiedz

senior

2008-06-05, 19:37:06
Zaawansowany użytkownik
dzięki, ja tylko pomagam nic więcej, często też się gubię np ostatnio rozkręciłem klimę, a później się okazało, że ktoś wcześniej wyciągnął wtyczkę zasilającą,,, przyroda
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-05, 19:40:07 przez senior.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa