Mam problem z chłodnią. mam Chłodnię z samochodu zdjęta i postawioną w pomieszczeniu. Temperaturę mam ustawioną 8 stopni. Po dłuższej pracy chłodni, agregat nie wyłańcza się, a temperatura wrasta. pomoże ktoś ? dlaczego tak się dzieje??
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
chłodnia- gdy długo chodzi, to temperatura się podnosi
21 Odpowiedzi, 21037 Wyświetleń|
Gdzie masz agregat?
agregat elektryczny jest na chłodni- na ścianie boczne na górze,
karolp napisał(a):agregat elektryczny jest na chłodni- na ścianie boczne na górze, Czyli też w tm samym pomieszczeniu - i wszystko jasne
a dlaczego nie moze byc wtym samym pomieszczeniu? przeciez skoro zdjecta jesdt ta chlodnia z samochodu, to na samochodzie tez agregat był na chlodni
a w pomieszczeniu ci sie za ciepło nie robi ? duże to pomieszczenie ?
karolp napisał(a):Mam problem z chłodnią. mam Chłodnię z samochodu zdjęta i postawioną w pomieszczeniu. Temperaturę mam ustawioną 8 stopni. Po dłuższej pracy chłodni, agregat nie wyłańcza się, a temperatura wrasta. pomoże ktoś ? dlaczego tak się dzieje??Jak często następuje odtajanie i w jaki sposób? Masz w parowniku grzałki? Pracują?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Pewnie moc grzałek przewyższa moc agregatu a stycznik jest sklejony?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
Moim zdaniem tak powinno być, o ile izolacji nie wykonał klimatylog.
Grzałki w agregacie samochodowym?
mg napisał(a):Grzałki w agregacie samochodowym?Czasami są na postoju podłączone.A podczas jazdy proces jest?
mg napisał(a):Grzałki w agregacie samochodowym? :lol: ![]() Coś mi się zdaję że następne pytanie autora tematu >>> czemu padła sprężarka <<< :|
W trybie postoju?Nie ma?
Ja myśle że żarówki trzeba w Starze wymienić! I będzie git!
klimatolog napisał(a):W trybie postoju?Nie ma?A są?
Może ukradli w trybie postojowym?
karolp napisał(a):Mam problem z chłodnią. mam Chłodnię z samochodu zdjęta i postawioną w pomieszczeniu. Temperaturę mam ustawioną 8 stopni. Po dłuższej pracy chłodni, agregat nie wyłańcza się, a temperatura wrasta. pomoże ktoś ? dlaczego tak się dzieje??Wiesz dlaczego tak jest?Monoblok wstawiony do chłodni?
wyciąłem dziure w scianie i agregat jest na dworze, lecz chłodnia dalej źle działa, czasem jest tak , że agregat nie wyłącza się i temperatura wcale nie spada. wypowie sie ktos jeszcze?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-29, 07:49:22 przez karolp.)
Nie obejdzie sie bez serwisu , trzeba by chociaż manometr z 1 podpiac
przy tej ilości informacji podanej przez pytającego... potrzebna jest wróżka a nie fachowiec.
rada -wezwij serwis. zdalnie -bez chociaż minimum fachowo podanych informacji nie da się zgadnąć o co chodzi... chyba, ze patrząc w szklaną kulę. wezwij jakiś serwis -trzeba obejrzeć urządzenie i dokonać pomiarów. albo sam musisz podać konkretne i wiarygodne informacje -ale najwyraźniej nie umiesz ich zebrać i zmierzyć... wezwij fachowca.
Jakiej firmy jest ten agregat i jaki model?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY