Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wycena instalacji klimatyzacji

12 Odpowiedzi, 10339 Wyświetleń

pox

2013-08-06, 16:40:59
Nowy użytkownik
Witam,

Chciałbym was poprosić o wstępną wycenę instalacji klimatyzacji wraz z montażem w bloku.
W załączniku dodaję plik z rzutem mieszkania.
Mieszkanie usytuowane jest od południowego zachodu, czyli po południu nie da się wytrzymać. Temperatura dochodzi do 30st. C
Wszystkie okna oprócz kuchni są niemal na całą wysokość mieszkania. Wysokość mieszkania to ok 270cm.
Pokój dzienny, kuchnia i przedpokój są połączone - nie ma zamontowanych drzwi.

Chciałbym poznać cenę da splita (tylko ww pomieszczenia) oraz dla multisplita (dodatkowo dla mniejszego pokoju).

Czy była by na forum osoba, która na podstawie tych informacji wykonała by orientacyjnej wyceny?
  • Odpowiedz

barbie

2013-08-06, 16:55:28
Top użytkownik
Pacanów ? ,Białystok ? ,Szczecin ? ,Warszawa ? .
  • Odpowiedz

pox

2013-08-06, 16:59:18
Nowy użytkownik
Warszawa,
Sorki Smile
  • Odpowiedz

barbie

2013-08-06, 17:01:43
Top użytkownik
czyll cena Max .
  • Odpowiedz

renegat35

2013-08-06, 19:14:21
Użytkownik
30 000 USD i przez pierwszy miesiąc Twojej kobiecie rano kawę będę robił Big Grin
  • Odpowiedz

pox

2013-08-06, 19:54:46
Nowy użytkownik
Czyli? Tak pi * drzwi?
  • Odpowiedz

barbie

2013-08-06, 20:28:32
Top użytkownik
następne elementarne zapytanie--kto kupi sprzęt i jakiej firmy ? .
  • Odpowiedz

pox

2013-08-07, 06:37:41
Nowy użytkownik
Wybór i dobór sprzętu to jest kolejne pytanie.
Jakie było by zapotrzebowanie? 3,2kW wystarczy dla tych 3 pomieszczeń? - łącznie mają ok 35m2

Na sprzęt + montaż mógłbym przeznaczyć powiedzmy do 4000zł.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-08-07, 07:26:26 przez pox.)
  • Odpowiedz

firis

2013-08-07, 07:27:12
Nowy użytkownik
witam

mam ten sam problem z mojego doświadczenia powiem ci że na tym forum mało kto doradza osobą które chcą zainstalować klimatyzacje a nie mają o tym pojęcia co i jaki sprzęt itd.

Polecam wysłać zapytania ofertowe do kilku lokalnych firm zajmujących się montażem aby zrobili ci wyceny wraz z montażem. Jestem z Poznania i praktycznie każda firma jest ci w stanie robić wycenę z niższej wyższej i średniej pułki (mulity jak i split) urządzeniami oraz podać paramenty typu zużycie prądu głośność (dB) itd.

dla mnie kryterium przy wyborze jest/ była jak najdłuższa gwarancja 5 lat zużycie prądu i głośność klimy szczególnie w pomieszczeniu gdzie będę spał a co do gwarancji do tego należy doliczyć przeglądy gwarancyjne 2 razy w roku koszt około 120 na jednostkę wewnętrzną ty prawdopodobnie będziesz miał dwie wewnętrzne.,

co do kosztów dla twojej klimatyzacji typu 2 jednostki wewnętrzne i jedna zewnętrzna to koszt pomiędzy 6 a 10 tyś w zależności z jakiej półki cenowej wybierzesz sprzęt oczywiście może być więcej ja się zdecydowałem na średniej klasy sprzęt.

życzę powodzenia w wyborze sprzętu i może bardziej konkretnych odpowiedzi od ludzi którzy są w temacie
  • Odpowiedz

crocens

2013-08-07, 18:51:14
Top użytkownik
firis napisał(a):witam

mam ten sam problem z mojego doświadczenia powiem ci że na tym forum mało kto doradza osobą które chcą zainstalować klimatyzacje a nie mają o tym pojęcia co i jaki sprzęt itd.

Polecam wysłać zapytania ofertowe do kilku lokalnych firm zajmujących się montażem aby zrobili ci wyceny wraz z montażem. Jestem z Poznania i praktycznie każda firma jest ci w stanie robić wycenę z niższej wyższej i średniej pułki (mulity jak i split) urządzeniami oraz podać paramenty typu zużycie prądu głośność (dB) itd.

dla mnie kryterium przy wyborze jest/ była jak najdłuższa gwarancja 5 lat zużycie prądu i głośność klimy szczególnie w pomieszczeniu gdzie będę spał a co do gwarancji do tego należy doliczyć przeglądy gwarancyjne 2 razy w roku koszt około 120 na jednostkę wewnętrzną ty prawdopodobnie będziesz miał dwie wewnętrzne.,

co do kosztów dla twojej klimatyzacji typu 2 jednostki wewnętrzne i jedna zewnętrzna to koszt pomiędzy 6 a 10 tyś w zależności z jakiej półki cenowej wybierzesz sprzęt oczywiście może być więcej ja się zdecydowałem na średniej klasy sprzęt.

życzę powodzenia w wyborze sprzętu i może bardziej konkretnych odpowiedzi od ludzi którzy są w temacie

no widzisz, sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego nikt nie pdaje cen... bo to samo zrobi Ci firma, na dodatek będziesz miał w ręku ofertę na którą się będziesz mógł zdecydowaća nie tylko pustą cenę...

Pozdrawiam.

Aha, no i cena poprawna którą podałeś
.
  • Odpowiedz

barbie

2013-08-07, 19:12:05
Top użytkownik
pox-Ty będziesz kupował klimę czy monter-chyba nie zrozumiałeś pytania .
  • Odpowiedz

miezala5

2013-08-08, 11:30:26
Top użytkownik
crocens napisał(a):
firis napisał(a):witam

no widzisz, sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego nikt nie pdaje cen... bo to samo zrobi Ci firma, na dodatek będziesz miał w ręku ofertę na którą się będziesz mógł zdecydowaća nie tylko pustą cenę...

Pozdrawiam.

Aha, no i cena poprawna którą podałeś

Masz gwarancje 5 lat z tej sredniej półki?
Widzisz juz znasz realne ceny bo na początku swój układ chciałeś zrobić za 8 tys!
Przyznaj sie ile cie bedzie kosztować ta srednia półka!
Nie gadaj ze sie niczego na tym forum nie dowiedziałeś!
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa