czujnikiem pokaże szybko za dużo ucieka jak na tak małą instalacje proste
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Samsung AQ12TSBX i bezradność serwisów
29 Odpowiedzi, 25805 Wyświetleń|
Tak jak kolega wcześniej pisał rozłączyć urządzenia i sprawdzić każde z osobna. A co do ciekawych miejsc nieszczelności zdarzyła mi się raz w miejscu podłączenia elektrycznego sprężarki. Czyli gruntowne zalanie pianą wszystkiego (nawet miejsc których nigdy byś o to nie podejrzewał), obserwacja przez dłuższy czas i w końcu strzał w dziesiątkę. A co do ciśnienia to u mnie w firmie sprawdza się średnio na 35-40 barów. Ale sprawdzanie na mniejszym ciśnieniu czasem daje lepsze rezultaty. I nie wierzę, że skraplacz po 3 latach się rozszczelnił.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-08-29, 20:27:57 przez krzysiekz.)
czesc
udało sie naprawic? Czy znalezione jakies uolejone miejsca? Mozna dodac troche UV płynu do oleju nabic klime czynnikiem i niech działa po paru dniach przejsc z lampa UV bedzie jak na dłoni gdzie jest wyciek. Czy rury były spawane po drodze jak tak to najpierw sprawdzic tam chociaz z doswiadczenia wiem ze wyciek jest z regoly na łaczeniach skrecanych czyli przy jednostce zewnetrznej lub wewnetrznej i tam prosze popatrzec. Pozdrawiam serdecznie
niektóre klimatyzatory tracą gwarancję jak jest kontrast UV, nie wiem jak to jest z samsungiem, trzeba byłoby przedzwonić do hurtowni i spytać czy można dodać UV do czynnika, a samsung ma 5 lat gwarancji na sprężarkę a trochę szkoda żeby ją stracić
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY