Witam
klima zamontowana na jesień. po zamontowaniu odpalona kilka razy w celu sprawdzenia (tylko czy chodzi) i na czas zimy o niej zapomniałem
. Zbliża sie sezon więc i przypomniałem sobie o klimie
- wczoraj włączyłem i wygląda to tak:
Jednostka 2.5 KW, na zewnątrz ok. 17 st. w pokoju ok 25 st. po ok. 15-20 min. termometr włożony w wylot klimy pokazywał ok. 11st. czy jest OK czy za mało zimne powietrze dmucha z Klimy?. Pytam bo jak mi dobijali w samochodzie czynnik i sprawdzali to wydaje mi się ze na wylocie miałem chyba ok 7-8 st. tylko to było lato i cieplej na dworze. Moje pytania:
1 - czy ta temp. ok 11st. W tych warunkach jest Ok czy za wysoka?
2 - czy temperatura na zewnątrz ma wpływ na to co leci z j.w. tzn. czy jeśli na dworze jest raz 17 st. a drugim razem 25 st. to ma to wpływ na wydajność (temperaturę nadmuchu) j. w.
pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-03-21, 09:57:15 przez hdtv.)
klima zamontowana na jesień. po zamontowaniu odpalona kilka razy w celu sprawdzenia (tylko czy chodzi) i na czas zimy o niej zapomniałem
. Zbliża sie sezon więc i przypomniałem sobie o klimie
- wczoraj włączyłem i wygląda to tak:Jednostka 2.5 KW, na zewnątrz ok. 17 st. w pokoju ok 25 st. po ok. 15-20 min. termometr włożony w wylot klimy pokazywał ok. 11st. czy jest OK czy za mało zimne powietrze dmucha z Klimy?. Pytam bo jak mi dobijali w samochodzie czynnik i sprawdzali to wydaje mi się ze na wylocie miałem chyba ok 7-8 st. tylko to było lato i cieplej na dworze. Moje pytania:
1 - czy ta temp. ok 11st. W tych warunkach jest Ok czy za wysoka?
2 - czy temperatura na zewnątrz ma wpływ na to co leci z j.w. tzn. czy jeśli na dworze jest raz 17 st. a drugim razem 25 st. to ma to wpływ na wydajność (temperaturę nadmuchu) j. w.
pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY