Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

VW Caravelle t5 problem z klimą

10 Odpowiedzi, 17115 Wyświetleń

kotikcaravelle

2014-04-03, 14:00:18
Nowy użytkownik
Witam, od niedawna jestem posiadaczem vw T5 caravelle 2006 rok... Jest to climatronic 3 strefy (prawo-lewo przód, tył) nawiewy na suficie dla 2 i 3 rzędu.
Mój problem jest taki: klimatyzacja słabo chłodzi, tzn na przód jeszcze okej, na drugim rzędzie wieje letnim a na ostatnim ciepłym i zbytnio nie chce wiać... oczywiście wszędze ustawione na minimum LO i dmuchawa na full.... co tam sie moglo stać ?? pomocy
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-04-03, 19:10:47
Top użytkownik
Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć ci na tak postawione pytanie.Przyczyn moze być kilka.Mało czynnika chłodzącego,brudny czynnik,zapchany filtr osuszacz,brudny skraplacz i stąd niewydolnośc układu,.Moja rada jedź do firmy gdzie serwisują klimatyzację , bo przez komputer nikt ci tego nie naprawi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-04-03, 19:11:41 przez Tadeusz4321.)
  • Odpowiedz

kotikcaravelle

2014-04-12, 05:18:19
Nowy użytkownik
ok, Nabito mi czynnik ( nie było go) maszyna nie pokazała nieszczelności jednak na wężu od sprężarki lekko uciekało... próbowałem odpalić klimę a sprężarka się włącza i po chwili gaśnie... Postawiłem na czujnik ciśnienia kompresora, i odpompowali mi czynnik... zmieniłem czujnik i uszczelniłem układ, jak nabije od nowa to napisze czy pomogło.. Gdzie się znajduje filtr i osuszacz w T5 ??
  • Odpowiedz

radekklimat

2014-04-12, 05:49:26
Moderator
Filtr znajduje się przy skraplaczu na dole, musisz zdjąć atrapę
żeby go zobaczyć
  • Odpowiedz

plusz730

2014-04-12, 10:13:36
Użytkownik
A w niektórych modelach były od Cayenne/Touareg i kosztowały dwa worki pieniędzy.
Autoklima Webasto
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-04-12, 10:15:04 przez plusz730.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-04-13, 19:12:28
Moderator
kotikcaravelle napisał(a):(...) maszyna nie pokazała nieszczelności jednak na wężu od sprężarki lekko uciekało...
tyle warta jest próba szczelności automatem....
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

kotikcaravelle

2014-05-06, 08:55:34
Nowy użytkownik
Witam, nadal borykam się z problemem nie chodzącej klimy... został wymieniony czujnik ciśnienia kompresora, sprzęgło dobre, to na sprężarce jak i to jednokierunkowe, czynnik jest, wszystko szczelne, a klima i tak nie bije... na wskaźnikach maszyny która nabija gaz pokazuje ze startuje i gaśnie... o co w tym chodzi ??
  • Odpowiedz

Haurox91

2014-05-06, 19:51:05
Użytkownik
Zastanawia mnie jedno. Dlaczego zadajesz to pytanie tutaj, a nie gościowi który obsługuję tą "maszynę" ? Czy na pewno wie co robi czy wyuczony podpiąć 2 węże i wcisnąć klawisz ? Rada pierwsza zmień serwis.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-05-06, 20:05:26
Top użytkownik
Nie znam przypadku aby człowiek -pacjent zadający pytania na forum lekarzy się samo-uzdrowił.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

kotikcaravelle

2014-05-08, 11:15:23
Nowy użytkownik
do zamknięcia, sprężarka zatarta.. Pozdrawiam lekarzy Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa