Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pomoc w wyborze klimatyzacji do biura...

15 Odpowiedzi, 10901 Wyświetleń

Michał2008

2008-06-17, 13:27:41
Nowy użytkownik
Ze względu, że to mój pierwszy post na forum....wypada się przywitać..co niniejszym czynię; WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!
Kolega doradził mi, żeby zapytać użytkowników jakiegoś portalu internetowego, doradzić się w wyborze klimatyzacji, z tego co wiem opinia internetowa jest bardzo precyzyjna, pomocna, doświadczona i co najważniejsze chyba obiektywna...nie ma nachalnych sprzedawców i na spokojnie można wymienić swoje poglądy, zapytać i otrzymać odpowiedź...no to jeżeli chodzi o wstęp a teraz przejdźmy do meritum...Potrzebuję porady dotyczącej klimatyzacji firmy Samsung, dokładniej tej linii; http://www.condesa.pl/?path=2_4_28
Wkleiłem ten link, ze względu na to, że biuro mam w Warszawie, sprzedawca również prowadzi swą działalność w stolicy, więc miałbym ułatwiony dostęp do oględzin, ewentualnej gwarancji i myślę, że jakiś rabat przy zakupie na miejscu i na dużą kwotę by się znalazł...a może już ktoś kupował w tym sklepie...albo używa tego modelu klimy. Proszę o pomoc...dodam tylko, że nie śpieszy mi się z wyborem, więc proszę o przemyślane porady...zresztą zdaje się na forumowiczów...
Pozdrawiam i z góry dziękuję....
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-17, 17:18:44
Użytkownik
lepiej dolozyc pare groszy i kupic daikina, jak maz biuro to pewnie na okraglo sprzet bedzie chodzil a jezeli to Twoje biuro to nie ma co oszczedzac, jaki masz koszt montazu i przy jakiej dlugosci lini? ciekawi mnie ile konkurencja bierze w warszawie
  • Odpowiedz

sedt

2008-06-17, 17:40:36
Nowy użytkownik
Witam,

Ta firma o której mówisz montowała mi miesiąc temu klimatyzator w mieszkaniu. Wybrałem klimatyzator Samsunga z tej najnowszej linii wzorniczej MB. Sprawdza się całkiem przyzwoicie, cichy, ma dużo opcji - ogólnie jestem bardzo zadowolony. A co do firmy to jak najbardziej wszystko ok - najpierw przyjechali doradzili i dobrali urządzenie a później w umówionym dniu zamontowali. Także możesz się do nich zgłosić - wszystko OK.
  • Odpowiedz

Michał2008

2008-06-17, 17:58:27
Nowy użytkownik
Maro196 sprzęt będzie chodził na okrągło...biuro będzie moje...chodzi dokładniej o biuro nieruchomości, działające na zasadach franczyzy...koszt montażu mam dość duży...nie chciałbym tutaj ujawniać kwot, ale szacowany do kilkunastu tyś zł....no ale lepiej oszczędzić...wiadoma rzecz ;p...

PS. a może z oferty condesy byś coś doradził zakup jakiegoś sprzętu ?

Sedt Czyli ogólnie jesteś zadowolony z usług tej firmy ? Nie było żadnych opóźnień, nie przyjemnych zbiegów okoliczności czy innych nie miłych sytuacji...samsung rówież się sprawdził i sprawdza mam nadzieje do tej pory ?
  • Odpowiedz

Michał2008

2008-06-17, 18:17:52
Nowy użytkownik
maro dzięki za PW ale nie skorzystam ;p
  • Odpowiedz

sedt

2008-06-18, 10:15:24
Nowy użytkownik
Co do firmy to wszystko OK. Sprawdzałem wiele firm w Wawie (w jednej nawet zostałem wyzwany od debili bo się wypytywałem na czym polega montaż) pod względem ceny i oni nie byli najtańsi ale nie byli też tymi najdroższymi. Ale myślę że musisz się z nimi skontaktować i Ci coś doradzą.
  • Odpowiedz

gadget

2008-06-18, 15:00:35
Zaawansowany użytkownik
Dai*** do 10kw nie rozni sie niczym od szajsunga amoze nawet szajsung jest lepszy .
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-18, 15:17:45
Użytkownik
hehe to czemu samsung kosztuje polowe tego co daikin?
  • Odpowiedz

Michał2008

2008-06-18, 15:37:34
Nowy użytkownik
Panowie spokojnie Smile
A co powiecie na temat ; http://www.condesa.pl/?path=2_4_10&view=197&page=1
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-18, 16:51:27
Użytkownik
a do jak duzego pomieszczenia potrzebujesz klime? w podobnej cenie mozesz fajnego LG kupic i to 3,5 kW lub dolozyc i kupic cos z inverterem jezeli myslisz o oszczednosciach pradu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-18, 16:52:01 przez maro196.)
  • Odpowiedz

Michał2008

2008-06-24, 16:09:56
Nowy użytkownik
potrzebuje do pomieszczenia 30m2
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-24, 18:41:16
Użytkownik
to ja radze 3,5 kW
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-25, 07:35:46
Użytkownik
Witam a za ile jest wogóle ten samsung bo może miałbym dla ciebie coś taniszego ale nie znaczy że gorszego ja pracuje na mitsubishi electric, fujitsu, mdv, panasonic
  • Odpowiedz

aro-wroclaw

2008-06-25, 22:10:01
Nowy użytkownik
Koledzy, co wy.
Tak do człowieka. Pierwsze, co trzeba przeprowadzić wywiad z człowiekiem i wypełnić tabele ile mocy ukrytej ile mocy zainstalowanej ile tego wszystkiego a potem, jaka moc i długość instalacji i później cena
  • Odpowiedz

aro-wroclaw

2008-06-25, 22:13:45
Nowy użytkownik
Jesteśmy z Wrocławia ale jak pytania to proszę o email na adres arotronic@wp.pl jak będzie czasu trochę to odpiszemy
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa