Witam,
Mieszkam w domu jednorodzinnym i prowadzę działalność gospodarczą . Jest to hodowla krewetek akwariowych .
Na pietrze (budynek jednopiętrowy) mam pomieszczenie hodowlane .
Temperatury w tym pomieszczeniu w lato potrafią być bardzo wysokie . A krewetki powinny mieć stałą temperaturę wody . Temperatura wody optymalna dla tych stworzeń to okolo 22-23 stopnie max .
W lato temperatura wody w roku 2014 potrafiła skoczyć do 30 stopni ,no a wiadomo w pomieszczeniu sporo większa .
Podjąłem decyzje o założeniu klimatyzacji w tym pomieszczeniu .
Pomieszczenie ma około 14m2 .
3 okna oraz duże drzwi z wyjściem na balkon .
Przyszedłem z poradą jaki klimatyzator wybrać . Nie ukrywam że musi być to niestety opcja budżetowa ,ponieważ działalność dopiero raczkuje .
Miejsce na zawieszenie ewentualnego splita oczywiście się znajdzie .
Interesują mnie również klimatyzatory używane .
Powiedzcie mi czy opłaca się kupić używany klimatyzator ? Może jednak polecacie jakiś nowy budżetowy klimatyzator który spełni wymogi utrzymania temperatury w pomieszczeniu na okolo 20 stopni ?
Mieszkam w domu jednorodzinnym i prowadzę działalność gospodarczą . Jest to hodowla krewetek akwariowych .
Na pietrze (budynek jednopiętrowy) mam pomieszczenie hodowlane .
Temperatury w tym pomieszczeniu w lato potrafią być bardzo wysokie . A krewetki powinny mieć stałą temperaturę wody . Temperatura wody optymalna dla tych stworzeń to okolo 22-23 stopnie max .
W lato temperatura wody w roku 2014 potrafiła skoczyć do 30 stopni ,no a wiadomo w pomieszczeniu sporo większa .
Podjąłem decyzje o założeniu klimatyzacji w tym pomieszczeniu .
Pomieszczenie ma około 14m2 .
3 okna oraz duże drzwi z wyjściem na balkon .
Przyszedłem z poradą jaki klimatyzator wybrać . Nie ukrywam że musi być to niestety opcja budżetowa ,ponieważ działalność dopiero raczkuje .
Miejsce na zawieszenie ewentualnego splita oczywiście się znajdzie .
Interesują mnie również klimatyzatory używane .
Powiedzcie mi czy opłaca się kupić używany klimatyzator ? Może jednak polecacie jakiś nowy budżetowy klimatyzator który spełni wymogi utrzymania temperatury w pomieszczeniu na okolo 20 stopni ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY