Proponuje się trochę wstrzymać .Na rynku pojawiają się hybrydy pompy ciepła i kotła gazowego (Vitocaldens 222-F). Za jakiś czas może to być już standard . Ostatnio zrobiłem sobie uprawnienia G3 bo mam zamiar się tym bardziej zainteresować. Z tymi uprawnieniami to śmieszna sprawa, bo ustawodawca wychodzi z założenia że osoby mające doświadczenie mogą się ubiegać o posiadanie takich uprawnień. Ale żeby zdobyć takie doświadczenie trzeba obsługiwać takie urządzenia ,ale żeby obsługiwać takie urządzenia to trzeba mieć uprawnienia. Jeśli ktoś z okolic Warszawy zajmuje się instalacjami gazowymi do celów grzewczych(nie przyłączami ) to jestem chętny nawiązać współpracę na zasadzie stażu 2 dni w tygodniu. Myślę że ta branża dąży do unifikacji, tworzenia jednego systemu zapewniającego komfort w lato i w zimie. Ostatnio zauważyłem że większość szanujących się producentów kotłów grzewczych w swojej ofercie ma pompy ciepła i centralki wentylacyjne, więc coś jest na rzeczy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-12-23, 10:57:20 przez Amfan.)
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Ogrzewanie klimatyzatorem LG Mutli V
29 Odpowiedzi, 42734 WyświetleńUżytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Faktycznie, gwarancja jaką zaproponowano to okres 3 lat ..... doradca sam wybrał modele dla mnie, tańszy i droższy. Różnica w cenie między jedym a drugim jest wg mnie niewielka.