Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator Intec bez części zewnętrznej

8 Odpowiedzi, 7026 Wyświetleń

blanka

2008-07-01, 12:32:20
Nowy użytkownik
Witam, czy ktoś wie jak spisuje się ten klimatyzator? ponieważ nie mam możliwości zawieszenia części zewnętrznej /kłopoty ze wspólnotą/ wybrałam Intec MRW 9HN.Prosiłabym,jeżeli to możliwe, o opinie, czy to dobry wybór?
  • Odpowiedz

CKIO

2008-07-01, 13:36:08
Użytkownik
Witam miałem z podobnym do czynienia nie pamiętam czy to był intec ale w taki sam sposub montowany chodzi o to że montuje sie go na ścienie i robi dwa przebicia na zawnątrz zaciąg powietrza i wyrzut powietrza ale problem polega na tym że kompresor jest w wewnątrz mieszkania i przez to jest troche głosiniejszy to tyle bo po zamontowaniu już więcej nie byłem w tym mieszkaniu i nie wiem jak się potem sprawy potoczyły powiedzieć moge tyle że montaż jest bardzo prosty bo nie trzeba układać linii chłodniczych wszystko znajduje się w jednej jednostce .
pozdrawiam
  • Odpowiedz

blanka

2008-07-01, 15:43:30
Nowy użytkownik
Dziękuję bardzo za odpowiedż. W opisie podano,że poziom hałasu wyniesie 37/38/39 db /A/ czy to dużo? nie wiem co oznacza literka A. Tutaj także będą potrzebne dwa przebicia i wyprowadzenie rurki do skroplin, może to ten sam bo innego bez części zewnętrznej nie znalazłam. pozdrawiam
  • Odpowiedz

gorol

2008-07-02, 07:02:40
Nowy użytkownik
Montowałem podobne urządzenie przypodłogowe firmy ARTEL RTLW 12RL.
Montaż nie był taki prosty, gdyż ja tak zwaną sekcję skraplającą ukrywałem w ścianie, po prostu wkucie części tylnej w ścianę.
Nie wiem jak Intec ale Artel pracował cichutko, słychać tylko było wentylator j.wew i delikatne odgłosy z parownika, sprężarki nie było słychać.
Ja z ciekawości rozbierałem sekcję skraplającą, tam jest wygłuszenie ok 1,5 cm, dodatkowo ukryty był w cianie, tak że extra rozwiązanie.
to jeśli chodzi o pomieszczenie, na zewnątrz przy maksymalnym obciążeniu było słychać świśt powietrza i turbiny. Ale kto otwiera okno w klimatyzowanym pomieszczeniu.
  • Odpowiedz

CKIO

2008-07-02, 07:42:30
Użytkownik
W tym nie trzeba nic wkuwać tylko dwa przeloty przez ścianę przy podanych db nie powinno być głośno natomiast literka A oznacza klasę energii tak jak w lodówkach, a jak wcześniej pisałem montowałem taką już dosyć dawno więc może dopracowali urządzenie pod względem hałasu ostatnio nie spotkałem tych urządzeń mało się ich montuje z tego co wiem
  • Odpowiedz

blanka

2008-07-02, 09:34:48
Nowy użytkownik
Zamówienie poszło Smile montaż w przyszłym tygodniu. Podobno skropliny można odprowadzić wewnątrz pomieszczenia, chciałabym aby rurkę wypuścić nad umywalką, czy to możliwe? pozdrawiam
  • Odpowiedz

CKIO

2008-07-03, 06:39:58
Użytkownik
Nie kojarze czy takie urządzenie ma pompkę skroplin jeżeli tak to nie będzie problemu a jeżeli nie ma to dodatkowy zakup pompki trzeba zrobić bo jeżeli będzie wisiał przy podłodze to grawitacyjnie nie da rady do umywalki
  • Odpowiedz

blanka

2008-07-03, 09:17:18
Nowy użytkownik
Klimatyzator będzie podwieszony przy suficie, zwykle rurkę ze skroplinami wyprowadzają przy jednej z kratek wentylacyjnych, na moje pytanie czy można to rozwiązać we wnętrzu pomieszczenia /kłopoty ze wspólnotą się kłaniają/ odpowiedziano, że tak. Najmniej kłopotliwe byłoby właśnie odprowadzenie do umywalki. Płynu będzie ok. 1 litra/h.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa