Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dostępność LG oraz pytanie o jakość Samsungów

10 Odpowiedzi, 7310 Wyświetleń

Basior11

2016-06-23, 09:09:48
Nowy użytkownik
Chciałem sobie sprawić splita 3,5kw od LG. Pytałem już w kilku firmach zajmujących się montażem i widzę że z zaopatrzeniem kiepsko. Podobno żaden dystrybutor nie ma tych urządzeń. Chodzi mi o modele:
LG Prestige H12AK lub LG Deluxe D12AK

To tak w całym kraju taka bieda czy tylko na śląsku?
Czy ktoś z forum ma dostęp do któregoś z tych modeli?

Zaproponowano mi Samsunga AR12KSPDBWKNEU zamiast tych LG i tu moje pytanie do was:
Czy samsungi lubią się psuć? Taką oto recenzję wystawiła jedna osoba na ceneo. Wiem że kiedyś tak było z telewizorami ale może ktoś z was wystawi rzetelną opinię nt. samsungów.

Sprzedałem swoją przenośną klimę a przyszedł upał i mam problem :mad:
  • Odpowiedz

Zbyszek80

2016-06-23, 11:01:24
Nowy użytkownik
Z tego co czytałem to LG Basic są słabej konstrukcji nie wiem jak te wyższe modele, ale za te pieniądze spokojnie kupisz Gree, Sinclair i inne
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-06-23, 11:12:23
Top użytkownik
Tyle dobrych urządzeń na rynku a jak ktoś nazwie zwykły klimatyzator Delux Prestige Profi to ludziska w kolejkę się ustawiają ... Obłęd i ku...w oczach bo na pewno kupią coś lepszego od sąsiada .
To pierwsza grupa, druga grupa to klienci kosmici kupujący cenę ... "po ile klima 2,5 do salonu 60m2"
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

Bolas

2016-06-23, 20:43:16
Zaawansowany użytkownik
Standardowo LG jak co roku ma problem w sezonie z klimami - dobra firma ale co roku ta sama śpiewka.
  • Odpowiedz

Tako44

2016-08-23, 10:06:38
Nowy użytkownik
A sprawdzałeś tu [reklama] ? Ja stamtąd kupowałem Splita i nie było problemu z zaopatrzeniem...
Na Samsunga bym nie stawiał, kiepskie opinie ma. Słyszałem za to, że Rotenso to dobra firma.
  • Odpowiedz

Bolas

2016-08-23, 10:13:51
Zaawansowany użytkownik
Dalej szuka? czy tylko kolejny link reklamowy?
  • Odpowiedz

obser

2016-08-23, 11:54:37
Top użytkownik
Toć LG musi od czasu do czasu zrobić jakieś zamieszanie, aby ludziska pamiętali jeszcze tą markę, kiedyś "jedynie słuszną". Tyle innych fajnych urządzonek na rynku, mirrory nie będę pisał marki, a szkalowanie Samsunga to troszkę przesada, czasem trzeba trochę się napocić z Wi-Fi, ale dystrybucja powietrza kapitalna. Psują się i będą się psuć każde inwertery przy naszej sieci energetycznej jak nieraz puszczą przez przypadek 400V, albo piorun w pobliżu pierdyknie. Szacowna Unia nas ubezwłasnowolniła nie dając do wyboru założenia on-offa. Cały świat jedzie na wspaniałym r22, a my 7% ludzkości uratujemy świat przed zagładą wydając niepotrzebnie kasę. Nie we wszystkich przypadkach inwerter jest taki oszczędny, ale za to problemowy.
  • Odpowiedz

Bolas

2016-08-23, 11:58:52
Zaawansowany użytkownik
Cytat:7% ludzkości uratujemy świat przed zagładą wydając niepotrzebnie kasę.
Święte słowa! I to jakim kosztem.
  • Odpowiedz

aminokwas

2016-08-23, 17:52:56
Zaawansowany użytkownik
obser napisał(a):...a my 7% ludzkości uratujemy świat przed zagładą ....
Czasem wstaję rano i wmawiam sobie, że należę do elity... Echhhhh.....[Obrazek: facepalm.gif]
  • Odpowiedz

monterek

2016-08-24, 09:37:18
Nowy użytkownik
Prawda jest taka, że od dawna montujemy klimatyzatory i z dostępnością LG naprawdę są problemy zwłaszcza w sezonie. Na rynku jest za to wiele niezawodnych marek, no może niekoniecznie tak znanych dla laików.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa