Witam.
Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i podpowie gdzie szukać.
Klimatyzacja w moim samochodzie po zimie zaczęła działać bardzo kiepsko - t.j. po odpaleniu zimnego silnika działała a w miarę rozgrzewania się przestawała działać ...
Nie ruszałem tego - pojechałem nad morze - w 1 stronę nie działała, spowrotem działała prawie cały czas ...
Po jakiś 2 tygodniach od tego czasu przestała działać prawie całkowicie - t.j od czasu do czasu udawało się jej zaskoczyć ...
W końcu stwierdziłem żeby pojechać odciągnąć czynnik i sprawdzić czy go nie jest za mało ... jak pojechałem tak zrobiłem - urządzenie wyssało 400gr a powinno być 800gr - więc ucieszyłem się że znalałem przyczynę ... niestety nie na długo.
Po napełnieniu odpowiednią ilością jest jeszcze gorzej jak było
teraz to praktycznie wogóle nie działa ...
Ale o dziwo jadąc po wyboistej drodze wpadłem w jakąś dziurę i spowodowało to zadziałanie klimy na jakieś 20-30s - w tym czasie dość porządnie zaczęło mrozić z nawiewów ...
Może ktoś wie gdzie jest w Golfie 3 umieszczony przekaźnik od klimatyzacji sterujący ??
Może ktoś poleci też dobry warsztat znający się na rzeczy w W-wie po praskiej stronie wisły ??
Pozdrawiam Czarek Daniluk !!
Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i podpowie gdzie szukać.
Klimatyzacja w moim samochodzie po zimie zaczęła działać bardzo kiepsko - t.j. po odpaleniu zimnego silnika działała a w miarę rozgrzewania się przestawała działać ...
Nie ruszałem tego - pojechałem nad morze - w 1 stronę nie działała, spowrotem działała prawie cały czas ...
Po jakiś 2 tygodniach od tego czasu przestała działać prawie całkowicie - t.j od czasu do czasu udawało się jej zaskoczyć ...
W końcu stwierdziłem żeby pojechać odciągnąć czynnik i sprawdzić czy go nie jest za mało ... jak pojechałem tak zrobiłem - urządzenie wyssało 400gr a powinno być 800gr - więc ucieszyłem się że znalałem przyczynę ... niestety nie na długo.
Po napełnieniu odpowiednią ilością jest jeszcze gorzej jak było
teraz to praktycznie wogóle nie działa ...Ale o dziwo jadąc po wyboistej drodze wpadłem w jakąś dziurę i spowodowało to zadziałanie klimy na jakieś 20-30s - w tym czasie dość porządnie zaczęło mrozić z nawiewów ...
Może ktoś wie gdzie jest w Golfie 3 umieszczony przekaźnik od klimatyzacji sterujący ??
Może ktoś poleci też dobry warsztat znający się na rzeczy w W-wie po praskiej stronie wisły ??
Pozdrawiam Czarek Daniluk !!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY