Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Przygotowanie domu pod klimatyzacje

36 Odpowiedzi, 27419 Wyświetleń
Wątek zamknięty 
Wstecz 1 2

Darek_TKR

2016-09-09, 11:14:56
Nowy użytkownik
Tak też zrobię. Uważam też ze dobrze jest samemu coś na ten temat wiedzieć żeby rozmowa nie polegała tylko na słuchaniu bo to bez sensu. Z wszystkich tych postów dostałem jedną sensowna odpowiedź a więc wiem jak sobie poradzić.

MarioO

2016-09-09, 11:50:05
Zaawansowany użytkownik
Cieszę się że mogłem pomóc

freegass

2016-09-09, 12:18:01
Użytkownik
Darek_TKR napisał(a):załóżmy wychodzi średnica 400 a zrobię 4x100 teoretycznie to samo
Darek_TKR napisał(a):Sam przeliczę bo to tylko matematyka jest a teraz już wiem jak się do tego zabrać.
No to powodzenia.

Darek_TKR

2016-09-09, 12:31:40
Nowy użytkownik
freegass napisał(a):
Darek_TKR napisał(a):załóżmy wychodzi średnica 400 a zrobię 4x100 teoretycznie to samo
Darek_TKR napisał(a):Sam przeliczę bo to tylko matematyka jest a teraz już wiem jak się do tego zabrać.
No to powodzenia.
Następny czyta co piąty wyraz. Generalnie tam było pytanie. Nie twierdzę że tak się da. Dobrze ze tutaj wszyscy się znają.... Bynajmniej chodziłem na kierunek techniczny na PK a tam nie taka matematyka była.... Zapewne Ci co odpisują na zasadzie lekceważenia, nasmiewania sie w porywach może maturę mają.

obser

2016-09-09, 12:55:53
Top użytkownik
W porywach Szkołę Przyzakładową,a są dobrymi fachowcami.

Darek_TKR

2016-09-09, 14:34:04
Nowy użytkownik
Może ktoś nic nie skończyć i umieć... Tylko ktoś mu musi coś powiedzieć, pokazać

Bolas

2016-09-09, 18:59:41
Zaawansowany użytkownik
Coście się tak tego wykształcenia uczepili. Mój dziadek skończył 7klas podstawówki a pracował w parowozowni i wykształcił setki tokarzy...

freegass

2016-09-09, 19:39:33
Użytkownik
Darek_TKR napisał(a):Zapewne Ci co odpisują na zasadzie lekceważenia, nasmiewania sie w porywach może maturę mają.
Szanowny kolego, sam się prosisz o takie traktowanie. Jesteś dyletantem, ale WYDAJE Ci się, że to o co pytasz nie może być przecież skomplikowane. I poniekąd nie jest. Jednak skoro dla absolwenta PK rura o średnicy 400 jest równoważna czterem o średnicy 100 to przyjmij do wiadomości, że to Cię przerasta, bez urazy.

bxz

2016-09-09, 20:25:08
Zaawansowany użytkownik
Darek_TKR napisał(a):PS
Splita osoba mająca minimalne zdolności zamontuje sama (wystarczą narzędzia) - w domach jednorodzinnych pewnie 90% wszystkich urządzeń.... Ale pytanie niestety było o kanałówkę...
I ot cały ból dupy... ogarnięte w necie jak odpalić splita, ale pasuje kanałówka i wiedzy i narzędzi brak
Postawa tak roszczeniowa, że zdumiony jestem że ktoś odpisuje. Ogarnijcie się chłopaki Smile
Uważasz że ogarniesz sam, kup projekt i zrób. W hurtowni wszystko dostaniesz i Lego + net.
Nie chcesz robić/nie ogarniesz, znajdź firmę, wybierz rozwiązanie i zleć prace przygotowawcze (I etap).
Jesteś Inwestorem czy internetowym napinaczem? Murarz czy malarz ile wziął za projekt?
A Klonowa 26...
NO

obser

2016-09-10, 09:25:46
Top użytkownik
Wbrew cenie zakupu za niektóre gotowe projekty autorzy ich otrzymają mega kasę.Problemem jest coś doprojektować i zestawić to z kosztami zakupu projektu. A koledzy doradzali z praktyki,że np. problemem może być wniesienie jednostki kanałowej.Takie rady powinneś docenić.Bo to jest forum praktyków,a nie ludzi do obliczeń,nawet jak umią,to kosztuje.Ty też za coś dostajesz kasę,bo nie podejrzewam Cię że zarabiasz łopatą.Więc bierzesz kasę za to co masz w głowie.
Wchodząc gościnnie na forum zaczynasz ustawiać,nie podoba Ci się,że ludzie z tej samej branży sobie pomagają,że się tu reklamują-znajdź gdzieś tu reklamę,nawet na PW Ci nikt nie napisał.Zastanów się chłopie nad sobą i zmień stosunek do ludzi.A wątek zamknąć,już sporo za dużo napisaliśmy.

admin_punbb_import1

2016-09-12, 07:20:51
Administrator
Witam serdecznie.

Po zapoznaniu się z treścią zamykam temat.

Pozdrawiam,
Administrator.
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa