Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

LG Presitige H12AL

10 Odpowiedzi, 6367 Wyświetleń

chemical

2016-12-01, 07:04:02
Nowy użytkownik
Posiadam LG Presitige H12AL Inverter, klima działa dopiero 2 miesiące, ale są problemy w temperaturach poniżej 0st C
- na zewnątrz jednostka zewnętrzna chodzi
- wewnątrz, bardzo wolne obroty lub czasem brak i nie wyrzuca ciepłego powietrza

Sprawdziłem szczelność - brak wycieków. Jak jest powyżej zera to ładnie chodzi bez zarzutu, jak temperatura spadnie to tak jakby wchodził w tryb odszraniania ale na bardzo długi czas, wczoraj działał od 15 do 21.
Później do 6 rana zużył 3kW przez noc, ale nic nie nagrzał praktycznie, więc pewnie nie działał.
  • Odpowiedz

manitou

2016-12-01, 07:30:36
Użytkownik
czy nie włączyłeś na pilocie funkcji oszczędzania energii? czy ustawiłeś tryb grzania a nie auto? Wezwij serwis. to urządzenie nawet poniżej 0 powinno wykazywać ze ze 2-3 kW mocy grzewczej. Czy urządzenie wyświetla jakiś błąd? dlaczego nie dzwonisz do monterów co co zakładali-oni muszą zapewnić działanie urządzenia.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-12-01, 08:37:08
Top użytkownik
chemical napisał(a):Posiadam LG Presitige H12AL Inverter, klima działa dopiero 2 miesiące, ale są problemy w temperaturach poniżej 0st C
- na zewnątrz jednostka zewnętrzna chodzi
- wewnątrz, bardzo wolne obroty lub czasem brak i nie wyrzuca ciepłego powietrza

Sprawdziłem szczelność - brak wycieków. Jak jest powyżej zera to ładnie chodzi bez zarzutu, jak temperatura spadnie to tak jakby wchodził w tryb odszraniania ale na bardzo długi czas, wczoraj działał od 15 do 21.
Później do 6 rana zużył 3kW przez noc, ale nic nie nagrzał praktycznie, więc pewnie nie działał.

3,5kW powinna na luzie sobie radzić z temperaturami jakie są w tej chwili.
Powiedz mi na jaką powierzchnię masz H12AL, jakiej długości masz instalację, jak sprawdziłeś że nie ma wycieku gazu, czy nie masz problemu związanych z zasilaniem w budynku.

Zadzwoń do montera/serwisanta .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

chemical

2016-12-01, 15:04:14
Nowy użytkownik
tryb grzania na 100%
oszczędzanie energii nigdy nie włączałem bo ta funkcja działa tylko przy chłodzeniu

a gdzie to ma wyślewietlać błąd ? pokazuje tylko temperature i tryb pracy, błąd to jakiś kod numeryczny czy jak ?
serwisant, który to montował jest za granicą, będzie na święta Smile
powierzchnia 40m2
instalacja zrobiona najkrócej jak to możliwe z salonu przez spiżarnie na zewnątrz, jakieś 2,5m, ze spadkiem oczywiście odpływu kondensatu

wycieki oceniałem wizualnie, używając wody z mydłem, nigdzie nie ma żadnych plam

z prądem brak problemu, bo mam 25kW na budynek 100m2

dzwoniłem do innego serwisanta i podpowiedział aby uruchumić w trybie JET MODE - ruszyło od razu i wieje gorącym powietrzem jak huragan Big Grin ! czyli co ? elektronika wariuje ?

Najcześciej uruchamiam klimę poprzez aplikację AIRPATROL, ale też ustawiam na tryb grzania, bo domyślnie jest auto. Problemy występowawy czy to włączone aplikacją czy też manualnie.
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-12-02, 07:28:24
Top użytkownik
chemical napisał(a):[...]
dzwoniłem do innego serwisanta i podpowiedział aby uruchumić w trybie JET MODE - ruszyło od razu i wieje gorącym powietrzem jak huragan Big Grin ! czyli co ? elektronika wariuje ?
[...]
Daj pilot osobie dorosłej która potrafi czytać instrukcje obsługi Tongue
  • Odpowiedz

chemical

2016-12-06, 06:25:10
Nowy użytkownik
Wczoraj klima padła całkiem - pojawia się błąd CH 12 na przednim panelu, co to jest ? w aplikacji LG nie mam takiego kodu...
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-12-06, 07:37:11
Top użytkownik
Heyyy na pewno się mylisz LG się nie psuje .
Nie pada w nich kompletnie nic bo są niezniszczalne ... taka opinia o nich jest Big Grin
  • Odpowiedz

Bolas

2016-12-06, 17:21:05
Zaawansowany użytkownik
Błąd to: Czujnik temperatury rurki środkowej parownika - obwód przerwany lub zwarcie.
  • Odpowiedz

mikulesza1988

2016-12-07, 18:26:10
Nowy użytkownik
Taka awaria to nie awaria ???? ale było zamontować Kaisai klima nie do zajechania!
  • Odpowiedz

Bolas

2016-12-08, 16:00:33
Zaawansowany użytkownik
A jak się zepsuje to kupujesz nową bo się nie opłaca naprawiać.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa