Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator Electrolux

15 Odpowiedzi, 9170 Wyświetleń

irroda

2017-01-02, 12:23:31
Zaawansowany użytkownik
cześć, mam pytanie, czy już montowaliście, jakie są wasze opinie, odczucia, jak się przedstawia ich jakość w stosunku do ceny ?, czy ktoś miał awarie - co się psuje ?
był u mnie handlowiec i zachęcał do zakupu, dają niezłą gwarancję 70 miesięcy - mam chęć spróbować, ale chciałem podpytać jakie macie doświadczenia i czy warto ?
  • Odpowiedz

mateusz13236

2017-01-03, 16:59:24
Nowy użytkownik
Witam od ponad roku montujemy i sprzedajemy i jak na razie na ponad 400 urządzeń była jedna awaria płyty inwertera. Urządzenia to ta sama grupa co GREE składane w jednej fabryce zapewne.
  • Odpowiedz

coolmaker1

2017-01-03, 18:17:31
Zaawansowany użytkownik
Szok i niedowierzanie.......400 szt i akurat Elektroluxa? w rok? .......qrwa nieżle
  • Odpowiedz

mateusz13236

2017-01-03, 18:26:43
Nowy użytkownik
Czytaj ze zrozumieniem ponad rok a dokładniej nie jestem w stanie określić ile minęło czasu od zamontowania i sprzedania pierwszej sztuki.
Najważniejsze że działają i się jak na razie nie psują zobaczymy jak będzie po przykładowo 4-5 latach użytkowania i jak podejdą do tego w temacie gwarancji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-01-03, 18:31:06 przez mateusz13236.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2017-01-05, 07:29:11
Top użytkownik
Urządzenia klimatyzacyjne Elektolux to, to samo co Gree ta sama fabryka ...
Ceny mają dobre (spotkania integracyjne również Big Grin )
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

Amfan

2017-01-06, 11:04:33
Top użytkownik
A czy macie Panowie doświadczenie z urządzeniami Hyundai . Z tego co mówił handlowiec jest to rasowy koreańczyk . Mam zaproszenie do firmy w warszawie i nie wiem czy się tam wybrać czy nie.
  • Odpowiedz

barbie

2017-01-06, 18:40:18
Top użytkownik
przedtem toto nazywało się Vinia-importer zrezygnował .
  • Odpowiedz

benedykt

2017-01-06, 21:18:39
Użytkownik
Winie montowałem wiele lat temu... sprzedawała toto chyba Elektronika z Gdyni... fajny sprzęt i nadal działają ( a montowałem chyba w 2002-2004 roku )
  • Odpowiedz

barbie

2017-01-07, 08:09:41
Top użytkownik
zgadza się był tak dobry że z niego zrezygnowali .
  • Odpowiedz

thefrost

2017-02-07, 01:44:44
Nowy użytkownik
Electrolux to to samo co GREE. Różni siętylkowyglądem i gwarancją. Raczej się nie psuje. Dystrybutorzy tych urządzeń proponują nawet zwroty finansowe za naprawy gwarancyjne. Ale trzeba się dopytać Smile Fajna sprawa - dostajesz części i zwrot za wykonaną usługę.
  • Odpowiedz

DBKlima

2017-02-07, 07:44:06
Top użytkownik
... zaraz będzie pytanie Big Grin skoro Electrolux to Gree to po co kupować zamiennik ?
Ja uważam że to jest jak z dżemem... w każdym jest niby to samo ale wybiera się g...o w ładniejszym opakowaniu.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

thefrost

2017-02-07, 11:34:40
Nowy użytkownik
Więle marek nazwijmy to budżetowych pochodzi z jednej fabryki. Choćby Sinclar, Rotenso, Gree, Electrolux to wszystko jedno i to samo urządzenie. Rożnica może być w wyglądzie i polityce sprzedaży. A czy zamiennik opłaca się kupować ?wg. mnie to zależy od relacji z danym dostawcą. A to gwarancję wydłużą ,a to znowu do 3 sztuk mikrofalówkę dorzucą ... "Instalator nasz Pan"chciałoby się rzec. Trzeba być zorientowanym i patrzeć jaki producent co oferuje dodatkowo. Konkurencja ogromna.
  • Odpowiedz

obser

2017-02-09, 13:12:53
Top użytkownik
Jest jeszcze parę innych "Gree". Ja takie zakładam,bo ............. nie ma ich na słynnym portalu aukcyjnym Smile
  • Odpowiedz

irroda

2017-02-13, 08:13:04
Zaawansowany użytkownik
Ja również zakładam tylko takie które szanują mnie instalatora i nie sprzedają się jak dziwki na allegro, z marżą 100 zł.
Takie marki bojkotuję i Was proszę o to samo - mają nas gdzieś, to my mamy ich !!!
  • Odpowiedz

irroda

2017-02-13, 08:14:13
Zaawansowany użytkownik
Jeżeli kogoś interesują marki, które potrafią utrzymać cenę na allegro i dbają o instalatora to zapraszam na priv .
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa