Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wiertarka sds akumulatorowa co kupić?

11 Odpowiedzi, 10139 Wyświetleń

gadget

2017-03-09, 09:06:23
Zaawansowany użytkownik
Poszukuję jakiejś dobrej i w miarę nie zadrogiej wiertarki sds na akumulator wiem że moje wymagania nie chodzą w parze ale może ktoś ma jakieś doświadczenia? Przymierzam się do makity ale to wydatek ponad 2000 zł może jest coś tańszego w dodatku w przyszłym roku kupię szlifierkę tarczową tej samej firmy żeby był ten sam akumulator.
  • Odpowiedz

barbie

2017-03-09, 09:50:41
Top użytkownik
jeśli akumulator ma pasować to tylko RYOBI dostępna w marketach,ale to nie SDS .
  • Odpowiedz

stoo

2017-03-09, 17:51:04
Użytkownik
Ja mam makite dhr202 i kupilem z dwoma bateriami 4Ah za 1200 zl netto. Młotowiertarka pracuje lepiej niż się spodziewalem. Zz łatwoscią wierci otwory fi 12 w betonie. Na całej baterii zrobi około 40 otworów pod uchwyty w betonie. Wg mnie to dobry wynik
  • Odpowiedz

benedykt

2017-03-09, 18:22:19
Użytkownik
Ja mam zestaw ryobi. Ogólnie zajmuje się serwisem i elektronarzędzia używam sporadycznie.
Mam sds+, szlifierkę, halogen, radio, wkrętarkę, odkurzacz i klucz udarowy.
Całość z 4 bateriami i jestem bardzo zadowolony.
Oczywiście używam je sam i dbam o narzędzia.
  • Odpowiedz

pasażer

2017-03-09, 19:17:39
Nowy użytkownik
A ja swój akumulatorowy system oparłem na Dewalcie z bateriami XR, wkrętarka DCD795 (mega silna bo max 60nm i naprawdę niewielkich rozmiarów), młoto-wiertarka udarowa DCH243 i szlifierka DCG414. Do wiertarki i szlifierki mam 2 baterie 5Ah w wkrętarce ze względu na wielkość i wagę wolę zakładać 2Ah których też posiadam 2 szt. oczywiście wszystkie baterie są kompatybilne z wszystkimi narzędziami.
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2017-03-09, 19:20:14
Użytkownik
Ja od kilku lat używam tylko elektronarzędzi akumulatorowych i mogę polecić HILTI TE 4-A22 i BOSCH GBH-18 V-EC bo takie mam i nigdy nie zawiodłySmile szlifierki HILTI i BOSCH to samo...
  • Odpowiedz

gadget

2017-03-09, 21:10:28
Zaawansowany użytkownik
Czyli jednak firmowe sprzęty. Jakiś czas temu miałem okazję wiercić sds -max jakimś noname z marketu ( pożyczone bo ja akurat wyjąłem z auta) i byłem pod wrażeniem młotowiertarki za kilkaset złotych. Myślałem że podobnie będzie w sds na akumulator. Ale jak widać za wysoka poprzeczka dla tanich chińskich montowni. Dziękuję wszystkim za posty.
  • Odpowiedz

Bolas

2017-03-10, 18:38:13
Zaawansowany użytkownik
Te tanie dobrze chodzą na początku. Już nie raz się przekonałem że drogie narzędzie posłuży a przy akumulatorówkach cenę czyni aku im droższy tym lepszy im tańszy tym tańsze ogniwa. Tak naprawdę przy markowych okazuje się że cena narzędzia to tylko 30% reszta to aku.
  • Odpowiedz

PARTNER-MAR

2017-03-10, 21:16:47
Użytkownik
Cytat:=gadget i byłem pod wrażeniem młotowiertarki za kilkaset złotych

Tylko porównaj ją np wagowo do firmowej - przepaść.
  • Odpowiedz

irroda

2017-03-12, 09:58:39
Zaawansowany użytkownik
ja mam Makite, wkrętarka z udarem mechanicznym, wiertarka z pneumatycznym i szlifierka kątowa, wszystko 18 V, akumulatory 3 Ah , ładują się szybko, do wiertarki i wkrętarki wystarczają spokojnie, do szlifierki trochę małe, ale tniemy szpilki 8-12 to spokojnie sobie radzi - do szlifierki wziąłbym jeden większy powiedzmy 4 Ah, do reszty 3 Ah wystarczy, polecem jeszcze mały odkurzacz na takie akumulatory, w pracy się przydaje, nie trzeba targać wielkiego, a i w aucie na szybko można odkurzyć. Ładowarka podłączona pod przetwornicę, tak, że podczas jazdy ładujemy aku, jeżeli jesteś zmarźlak to kup sobie elektronarzędzia milwakee i mają fajne bluzy podgrzewane i kurtki, na akumulatory od elektronarzędzi, wkładasz aku w kieszeń i jesteś niezniszczalny na mrozie. Moim zdaniem taki sprzęt tylko markowy, kupowałem razem z kolegą, on kupił chinole i już akumulatory nie trzymają, moje super.
Pamiętaj żeby akumulatory w teczce były zawsze naładowane, wożenie rozładowanych skraca ich żywotność, tak jak w aku od samochodu. Sprzęt polecam - naprawdę upraszcza i przyśpiesza robotę.
  • Odpowiedz

Bolas

2017-03-12, 20:47:20
Zaawansowany użytkownik
metabo też już ma kurtki choć cena tysiąca złotych nie jest warta wszytego kabla grzejnego
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa