Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z polaczeniem WiFi LOMO LUXURY

10 Odpowiedzi, 13168 Wyświetleń

Rześki LUFT

2017-06-13, 13:33:53
Użytkownik
WItam

Miał ktoś może problem z polaczeniem przez aplikacje WiFi GREE Lomo Luxury?
Siedziałem dzisiaj prawie 2 godziny z klientem i mimo tego ze klimatyzator widac w sieci WiFi to przez sieć 2,4Ghz ani 5Ghz nie moze się polaczyć z aplikacją na telefon.
Testowane na Android i iOS..
  • Odpowiedz

pasik1002

2017-06-15, 07:46:36
Nowy użytkownik
ja nie maiłem żadnego problemu z podłączeniem robiłeś wszystko tak jak pisze w instrukcji ???
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2017-06-15, 12:15:03
Użytkownik
Tak, ja robilem wg instrukcji na iOS a druga osoba na Androidzie i nic... Chyba musze połączyć sie przez inna sieć WiFi i ewentualnie moduł Wifi klimy wymienic.
  • Odpowiedz

pol41

2017-06-24, 15:00:45
Nowy użytkownik
Mam tez lomo luxury. Przysiadlem jednego popołudnia do tego tematu. Po kilku piwach stwierdziłem ze nie dam rady. Proba na andku. Udalo mi się tylko bezpośrednio polaczyc tablet z urządzeniem. Nie dalem rady przez wifi. Napisz jak osiągniesz cel
  • Odpowiedz

kamil.szymczak

2017-06-24, 15:08:32
Użytkownik
Ja będę miał na dniach w/w spróbuje z iOS zobaczymy co z tego wyjdzie...
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2017-06-25, 08:50:27
Użytkownik
Ja wymieniem moduł WiFi i zadzialalo... Trzeba pamietac zeby WIfi nie bylo 5Ghz tylko 2,4 i przy laczeniu najpierw polaczyc telefon z klima a pozniej dopiero w programie jest prośba zeby się przelaczyc na WiFi i wszystko dzialaSmile dziala na androidzie i iOS
  • Odpowiedz

rafal20x

2018-08-22, 20:27:15
Nowy użytkownik
Wystarczy kliknąć mode + wifi na pilocie dla restartu AP podczas wyszukiwania urządzenia w aplikacji i działa poprawnie od razu łączy, aplikacja ściągnięta ze strony producenta z kodu QR.
  • Odpowiedz

chrobry

2018-09-17, 17:44:19
Nowy użytkownik
Czy działa u Was sterowanie smartfonem na androidzie poprzez chmurę ? U mnie lokalnie wszystko hula fajnie ale tylko raz udało mi się połączyć będąc poza domem.
  • Odpowiedz

jimmm

2019-06-25, 17:59:18
Nowy użytkownik
Cześć,
działa wam jeszcze sterowanie przez apkę? Ja poległem, mam 2 urządzenia, żadnego z nich żadna aplikacja nie może znaleźć (próbowałem przez Gree+, GreeSmart i WIFI SMart). Co ciekawe, po podłączeniu przez Gree+ klimatyzator mogę pingować z routera...
Będę wdzięczny za sugestie.
  • Odpowiedz

ibizpl

2020-03-21, 05:38:16
Nowy użytkownik
U mnie sprawę rozwiązało odcięcie prądu na parę sekund, czyli reset jak pc-ta.
Wcześniej miałem podobny problem, za cholerę nie mogłem dodać go do aplikacji a próbowałem kilku różnych, ręcznie i automatycznie, rejon europa i ameryka i nic.
Po resecie poszło od pierwszego strzała - model Gree Amber ale pewnie moduł wifi jest ten sam.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa