Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

GOLF 3 klima sie wyłącza

32 Odpowiedzi, 35604 Wyświetleń
Wstecz 1 2

greg

2008-08-27, 17:33:28
Nowy użytkownik
witam
sporo mi to zajeło ale mam!

niskie cisnienie: 1.6 wysokie ok 13,3,
nabijalismy i rozladowywalismy ta klime z 3 razy i nic to nie dalo, zmieniony zawor rozprezny i tez nic to nie dalo.

O co chodiz z tym zaworem w kompresorze, jak to regulować czy cos? tez mialem takei przypuszczenie, że sprezarka jest zbyt mocno obciazona i dlatego sie wylacza po jakims czasie.

prosze jeszcze raz o jakies porady ,podpory

poklecacie jakis warszat w Poznaniu lub okolicach?
  • Odpowiedz

zbysezk79

2008-09-07, 11:03:51
Nowy użytkownik
Witam mam pytanko czy ktoś wie gdzie można kupić filtr do ACS500 i ile kosztuje? Czy wystarczy go wymienić czy trzeba wykasować serwis komputerem?jak tak to w jaki sposób należy to zrobić?
  • Odpowiedz

zbysezk79

2008-09-07, 11:20:41
Nowy użytkownik
witam w fordzie eskorcie 98r wymieniłem czynnik i olej wyczysciłem cały układ i po ok 1 min rozłancza sie kompresos i za chwile włancza sie ponownie jaka może być tego przyczyna?
  • Odpowiedz

bodzio

2008-09-07, 12:10:01
Zaawansowany użytkownik
zbysezk79 napisał(a):witam w fordzie eskorcie 98r wymieniłem czynnik i olej wyczysciłem cały układ i po ok 1 min rozłancza sie kompresos i za chwile włancza sie ponownie jaka może być tego przyczyna?
Podaj ciśnienia
  • Odpowiedz

RobertS

2008-09-08, 21:34:08
Użytkownik
zbysezk79 napisał(a):witam w fordzie eskorcie 98r wymieniłem czynnik i olej wyczysciłem cały układ i po ok 1 min rozłancza sie kompresos i za chwile włancza sie ponownie jaka może być tego przyczyna?
we fjordzie tak właśnie dziala sprężarka - włącza się cyklicznie sterowana presostatem na LP
  • Odpowiedz

mn27

2008-09-10, 10:25:57
Zaawansowany użytkownik
miałem podobny problem w nissanie primera :wszystko pięknie chłodziło do momentu gdy sie silnik nie zagrzał jak osiągnąl temp.95 stopni rozlączało klime okazało się że chłodnica wodna była zakamieniona i jak obie chłodnice były gorące wentylatory mimo wszystko nie zdołaly ochłodzić chłodnicy wody i aby nie przegrzac silnika rozłacza klime po wymianie chłodnicy wody wszystko piękne chłodzi silnik utrzymuje temp ok 90 stopni
  • Odpowiedz

zbysezk79

2008-09-11, 18:59:10
Nowy użytkownik
Witam mam pytanko czy ktoś wie gdzie można kupić filtr do ACS500 i ile kosztuje? Czy wystarczy go wymienić czy trzeba wykasować serwis komputerem?jak tak to w jaki sposób należy to zrobić ? Z gory dziekuje i pozdrawiam.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa