Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator Hyundai SIlent 5,3kW

11 Odpowiedzi, 10728 Wyświetleń

Jerry

2020-06-08, 11:59:09
Gość
Witam,
czy ktoś miał jakieś doświadczenie z tym modelem (Hyundai Silent)? Chcę założyć do domu i mam firmę, która poleca te klimatyzatory i montuje je często, podobno nie ma z nimi problemu. No i dobry dostęp do części (dystrybutor na Polskę z podkarpacia). Wiem, że są na forum polecane modele innych firm, ale cena jest wyższa, dlatego szukam kogoś kto ma u siebie ten model lub Hyundai Revolution (produkowany od 2020 r.)
  • Odpowiedz

barbie

2020-06-08, 17:23:50
Top użytkownik
kiedyś była Winia ,Hundaj firma z Gdyni zrezygnowała z niego z powodu słabej jakości .
  • Odpowiedz

obser

2020-06-08, 19:04:17
Top użytkownik
Hyundai to tylko "nalepka" na inny produkt i produkowana po godzinach jak taka np. Midea wypełni już swoje kartony. Nie wiadomo co to jest, a tym bardziej kto Ci wystawi recenzję na model który wyszedł w tym roku. Nawet jakby ,iał ze 2 miechy temu założone, to włączył go na 4 godziny w sumie. Nie wchodź w nieznane, Hyunadai na pewno nie zajął się produkcją klimatyzatorów.
  • Odpowiedz

blaser

2020-06-08, 19:57:09
Nowy użytkownik
Poza tym modelem (SILENT) widać że te nowe rozdanie Hyundaia to produkcja Midea, zarówno komercja jaki domówki. Z Midea/MDV/Kaisai problemów zbytnio nie ma.
  • Odpowiedz

hrabiap

2020-06-09, 03:36:41
Użytkownik
Hyundai o którym mowa to stare chigo.
  • Odpowiedz

DBKlima

2020-06-09, 08:25:01
Top użytkownik
blaser napisał(a):Poza tym modelem (SILENT) widać że te nowe rozdanie Hyundaia to produkcja Midea, zarówno komercja jaki domówki. Z Midea/MDV/Kaisai problemów zbytnio nie ma.
... i byś się zdziwił o ile kontakt z KT i Kaisai jest bardzo dobry i nie ma z nim problemu od strony handlowej i serwisowej to od chwili kiedy Zym jest w jednym budynku czyli Midea/MDV zrobiło się źle .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

obser

2020-06-09, 08:30:37
Top użytkownik
Już teraz każda firma z branży AGD/RTV rozszerza swoją ofertę o klimatyzatory firmując wyroby z jakieś chińskiej wytwórni swoim logo. Tylko znam jeden wyjątek, to LG, który sam produkuje urządzenia w Korei. Wg mnie nie ma sensu kupowania takich przemalowanek, lepiej kupić urządzenie z macierzystej sieci marek produkujących od lat klimatyzację.
  • Odpowiedz

DBKlima

2020-06-09, 13:21:45
Top użytkownik
obser napisał(a):Już teraz każda firma z branży AGD/RTV rozszerza swoją ofertę o klimatyzatory firmując wyroby z jakieś chińskiej wytwórni swoim logo. Tylko znam jeden wyjątek, to LG, który sam produkuje urządzenia w Korei. Wg mnie nie ma sensu kupowania takich przemalowanek, lepiej kupić urządzenie z macierzystej sieci marek produkujących od lat klimatyzację.

Wszyscy chcieli globalizacji i ujednolicenia rynków tylko jak pytasz kto to każdy wskazuje palcem sąsiada .
Ja wolał bym by powstał Polski producent który produkuje lub montuje urządzenia w Polskiej fabryce zamiast w Chinach Taiwanie Malezji. Tak jak się to dzieje z Toyotą która jest produkowana/składana w Polsce.

Wiem łatwiej jest nakleić tylko logo i dać kolorowy karton niż kupować coś jakościowego .
Patrzyłem pod jakimi markami mogę ściągać klimatyzatory do Polski to zaproponowano około 180 nazw towarowych z 3 fabryk to masakra. Jeśli jedna marka spierdzieli swój produkt to wszyscy leżą i kwiczą
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

obser

2020-06-09, 16:09:24
Top użytkownik
Pod Gnieznem ma powstać polska fabryka klimatyzatorów. Jak powstanie, to zobaczymy na jakich działaniach się skupi, oby nie tak jak pod Toruniem e specjalnej strefie ekonomicznej światowe firmy przysyłają prawie gotowe telewizory, a my przylutujemy np. gniazda zasilania, pakujemy i jest to towar wyprodukowany w UE.
  • Odpowiedz

blaser

2020-06-09, 19:01:54
Nowy użytkownik
DBKlima napisał(a):
blaser napisał(a):Poza tym modelem (SILENT) widać że te nowe rozdanie Hyundaia to produkcja Midea, zarówno komercja jaki domówki. Z Midea/MDV/Kaisai problemów zbytnio nie ma.
... i byś się zdziwił o ile kontakt z KT i Kaisai jest bardzo dobry i nie ma z nim problemu od strony handlowej i serwisowej to od chwili kiedy Zym jest w jednym budynku czyli Midea/MDV zrobiło się źle .

Miałem na myśli bardziej niezawodność tych urządzeń. I tu się zgodzę, K-T jak najbardziej ok. Niestety obsługa ze strony Zym to "prostactwo" najwyższych lotów...
  • Odpowiedz

Amfan

2020-06-09, 20:59:56
Top użytkownik
Lg produkuje też w Brazylii i Turcji. Panasonic produkuje w Malezji. Nowe modele Panasonica wke . to mistrzostwo świata
w montażu. Naścienniaki LG i Panasonica montuje się bardzo dobrze , jest kilka rozwiązań z myślą o instalatorze.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa