Będę wdzięczny za każda dokumentacje dotyczącą tego modelu.
A może ktoś miał z nim kiedyś jakieś problemy.?
Czy ten model posiada dysze rozprężną?
A może ktoś miał z nim kiedyś jakieś problemy.?
Czy ten model posiada dysze rozprężną?
|
Będę wdzięczny za każda dokumentacje dotyczącą tego modelu.
A może ktoś miał z nim kiedyś jakieś problemy.? Czy ten model posiada dysze rozprężną?
Typowy pompa ciepła 14Kw. Jak mnie pamięć nie myli to rozprężanie jest w jed. zewn więc rurkę tłoczną musisz zaizolować.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-09-11, 13:47:01 przez byniom.)
Dokładnie ma 6,3 kw - tylko chłodzenie , bez elektroniki w skraplaczu (tylko stycznik)
Problem w tym że gdzieś sie zapchał skraplacz bo: -na zaworze na ssaniu spada ciśnienie poniżej 2bar (R410) -na zaworze na tłoczeniu spada poniżej 4bar -na tłoczeniu bezpośrednio za sprężarką rośnie powyżej 30bar (wiem bo presostat tam wstawiłem) A sprężarka po chwili klekocze jak szalona. - A sprężarka już 3 z rzędu w tym g...nie ![]() Typowej kapilary nie ma w skraplaczu, za to jest coś co wygląda jak zawór kierunkowy, zawór 4-drogowy, i prawdopodobnie dysza która umieszczona na rurce między skraplaczem a zaworkiem na tłoczeniu . Pomocy W dokumentacji tej co znalazłem wogóle są inne elementy niż w sztuce o jakiej pisze.
6,3 ? to dziwne bo patrzyłem w prospekcie to podają 14 KW
a mozesz mi podac link do prospektu?
nie mam linka tylko w katologu LG sprawdzałem (wersja papierowa) poza tym w nazwie jest podana moć jednostki więce 6,3 kw to coś nie tak.Moje GG 560479 jak chcesz pogadać to możesz się odezwać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-09-12, 18:49:39 przez byniom.)
Ja podejrzewał bym, że wilgoć w układzie. Skoro trzecia sprężarka - to znaczy że układ był rozszczelniany, może łyknął niezdrowego powietrza. W układzie powinien być filtr-odwadniacz proponował bym go wymienić. Zanim wpuścisz freon przepłucz kilka razy instalację azotem. Po każdym azotowaniu oczywiście próżnia.
Jeżeli olej mocno zawilgocony to może być kiepsko Pozdrawiam Remik napisał(a):Ja podejrzewał bym, że wilgoć w układzie.Drogi Remku. Nie wiem czy doczytałeś ale problem jest w tym ze ciśnienie dławi się gdzieś w skraplaczu. O dziwo skraplacz nie był wyposażony w żadną elektronikę, lecz miał tylko zawór 4-drogowy bez podłączonego elektromagnesu, Na wyjściu ze skraplacza nie ma kapilary tylko coś na kształt dyszy rozprężnej, posiada zawór kierunkowy i kapilarę z rozgałęzieniem na 6, podobną jak montowane są w parownikach. Problem w tym że w dokumentacji przysłanej od LG są rozbieżności jeśli chodzi o części zamienne. |