Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

termostat presostat DAFONSS

5 Odpowiedzi, 4593 Wyświetleń

trolan

2008-09-18, 15:05:49
Nowy użytkownik
Witam mam pytanko, wywala mi co parę dni przełącznik w termostacie presostacie w klimatyzacjii york 16 Kw, nie wiecie co może byc przyczyną ? oczywiste że jak wywali ten ptryczek w termostacie to jednostka zewnętrzna się nie załącza ... Dzieki z góry za pomoc pozdrawiam KLIM
  • Odpowiedz

senior

2008-09-18, 15:10:59
Zaawansowany użytkownik
jeśli są oba to : HP czy LP?? jeśli LP to mało czynnika lub coś zapchane, jeśli HP to może wentylator, lub stycznik się nie załączać, brudny skraplacz.
ja kiedyś przy York-u ( kaseta, ok 12 kw) miałem taki przypadek, że wywalał mi wysokiego, ale tylko gdy słońce było wysoko, czyli w południe, musiałem zwiększyć nastawę presa hp
  • Odpowiedz

trolan

2008-09-18, 15:57:50
Nowy użytkownik
Witam Cię Senior na początku dzięki za szybką odpowiedz, a teraz do rzeczy jest to dual pressure control pozdwójny typu KP 44 no i wywala mi ten zielony pstryczek, kurcze wentylatory chodzą, klimka chłodzi, także może może popsrostu rzeczywiście go trochę podkręcić ??? tylko na wiecej czy na mniej ??? dzięki serdeczne i pozdrawiam
  • Odpowiedz

byniom

2008-09-18, 17:16:53
Moderator
Zielony to może być też od wysokiego. Myślę że jak wentylatory chodza to może być zabrudzony skraplacz bądź przepełniony trochę układ i jak się od słońca nagrzewa tak jak pisał senior to może ciśnienie wzrastać. Musisz lekko podkręcić w górę np. jak masz 23 bary nastawy to ustaw na 23,5 lub 24
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

trolan

2008-09-18, 17:54:23
Nowy użytkownik
ok w takim razie sprubuje podkęcić Wink dzięki serdeczne , pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa