Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Stopioną izolacja na instalacji klimatyzacji

2 Odpowiedzi, 2914 Wyświetleń

BBklima

2022-12-05, 06:50:54
Gość
Witam. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją (a mam 6lat doświadczenia) że stopiła się izolacja rury na przewodzie klimatyzacji podczas grzania. Nie mam pojęcia skąd wzięła się taka temperatura na rurze. Czy to wina producenta że dał taką lipną otulinę czy rzeczywiście temperatura może sięgać takiego poziomu. Na zdjęciach korytko elektryczne wykrzywione. Jednostka to Kaisai kanałowy 7kW R32.

Załączone pliki Miniatury

• Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2022-12-05, 10:54:14
Zaawansowany użytkownik
Ciekawe. Mierzyłeś ijaką temp ma rura? Czynnik dodawany przy instalacji? Powinienes to przebadac zanim sprezaŕka zdechnie.
  • Odpowiedz

Amfan

2022-12-17, 14:06:02
Top użytkownik
Temperatura może osiągać takie wartości i są takie układy, ale tam są sprężarki z dodatkowym chłodzeniem. Sprawdzałeś szczelność azotem ? Może zostawiłeś trochę azotu w układzie. Spróbuj wymienić czynnik. I sprawdź w jakiej temp zaczyna się topić otulina. To będziesz miał odpowiedź jaka tam była temp.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa