Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

HAIER NORDIC FLEXIS Plus 5.2kW

28 Odpowiedzi, 23110 Wyświetleń
Wstecz 1 2

MoskiT

2023-03-02, 22:15:56
Nowy użytkownik
Z matematyki to wiem ze się nie zgadza ale dorwałem innego tak przypadkiem, zobaczymy co z tego wyjdzie :-)
  • Odpowiedz

Tytanowy Janusz

2023-03-03, 14:29:28
Zaawansowany użytkownik
Heh to i montaż przypadkowyWink Szkoda komentować instalatorów co za takie kwoty montują i zobowiazują sie do bezplatnego serwisu na okres gwarancji... Za tyle co on zarobi to w Warszawe jeden grzejnik hydraulik wiesza Wink
Zrob sobie odzielne zasilanie do rozdzielni i kup jakis tani podlicznik. Bedziesz mial wglad w koszty a i ewentualną nieprawidłową pracę urządzenia łatwiej wyłapiesz. W zasadzie mozesz poprosic o to instalatora w cenie Big Grin 10-15m dodatkowego kabla w rurce na pewno nie zrobi dla niego różnicy. Big Grin
  • Odpowiedz

MoskiT

2023-03-04, 21:36:25
Nowy użytkownik
Instalacje elektryczną wykonuje sam :-) przynajmniej od mojej rozdzielni do klimy, pod liczniki to u mnie standard :-)  druga sprawa pod odpowiednia z 3 faz (WSKAŹNIK NAPIĘCIA 3F) bo przede wszystkim ze względów na PV i żeby zrównać obciążalność :-) gdyż sieć jest jaka jest pewno na pewno pamięta komunę z tego i innego powodu trzeba to jakoś ogarniać by chodziło sprawnie bo inaczej zdarzają sie problemy tyle tego nie opłacalnego PV po montowali ci ludzie, a jak odpalam pleciarkę to dodatkowe 20kW robi robotę, a zaraz obok usługi spawalnicze i tartak
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2023-03-04, 21:37:56 przez MoskiT.)
  • Odpowiedz

MoskiT

2023-03-18, 10:26:00
Nowy użytkownik
A więc klima zamontowana aktualnie działa wszystko poprawnie w kwocie o 70zł większej, nowe wiadomo śmiga elegancko, wypowiem się za jakieś 2-3cm jak się sprawuje.
Montaż trwał cały dzień dobre  od 9 do 18tej

Aktualnie jest wszystko w porządku :-) testujemy i zobaczymy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2023-03-18, 12:01:14 przez MoskiT.)
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa