Dzień dobry
Pracuję w lokalu produkującym żywność, są to produkty pasteryzowane oraz smażone.
W lokalu tym tygodniowo odbywa się proces smażenia dużej ilości kotletów 4 razy w tygodniu (średnio 500 kotletów dziennie).
Problem stanowi prowizoryczny w odczuciu pracowników wywiew.
Dysponujemy dużym smażalnikiem a więc i opary z niego są odczuwalne. Pracownicy od blisko roku zgłaszają pracodawcy złe samopoczucie występujące po dniach smażenia: ból głowy, osłabienie, duszności a przede wszystkim zapach, który oadza się na ubraniu, skórze oraz włosach.
Lokal dysponuje wywiewem, ale
Pracuję w lokalu produkującym żywność, są to produkty pasteryzowane oraz smażone.
W lokalu tym tygodniowo odbywa się proces smażenia dużej ilości kotletów 4 razy w tygodniu (średnio 500 kotletów dziennie).
Problem stanowi prowizoryczny w odczuciu pracowników wywiew.
Dysponujemy dużym smażalnikiem a więc i opary z niego są odczuwalne. Pracownicy od blisko roku zgłaszają pracodawcy złe samopoczucie występujące po dniach smażenia: ból głowy, osłabienie, duszności a przede wszystkim zapach, który oadza się na ubraniu, skórze oraz włosach.
Lokal dysponuje wywiewem, ale