Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z odczytaniem kodu w LG

8 Odpowiedzi, 5919 Wyświetleń

byniom

2016-05-18, 13:51:15
Moderator
Mam problem z odczytaniem kodu w multi LG . Jednostka zewnętrzna ma podpięte 4 jednostki wewnętrzne i na każdej taki sam objaw. Po właczeniu następuje otworzenie manetki poziomej , zaczyna generować kod błędu i następnie manetka się zamyka. Podejżewałem że któryś chodzi na grzaniu a ja włączałem na chłodzenie ale wykluczyłem to. Problem generalnie mam z interpretacją kodu w jednostce wewnętrznej bo z ilości błysków diód wychodzi mi kod 42 . Takiego nie ma w żadnej instrukcji a jest kod 32 i teraz nie weim czy po rozpoczęciu generowania błędu czy pierwsze mrugnięcie diody zielonej ( pierwsza z lewej) oznacza już generację błędu czy sygnalizację że jest zasilanie a następne są dopiero właściwe do odczytu . Wychodzi mi że pierwsza dioda mignie cztery razy a pomarańczowa dwa . Wszystkie jednostki wewnętrzne podają ten sam błąd . Jeżeli to 32 no to dalej wiem co robić natomiast jeżeli 42 to nigdzie nie mogę znaleźć co taki kod oznacza.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

barbie

2016-05-18, 14:20:22
Top użytkownik
to będzie 24 za wysokie lub za niskie ciśnienie -podłącz manometry .
  • Odpowiedz

byniom

2016-05-18, 15:16:33
Moderator
Jednostka zewnętrzna nie startuje a ktrórą wewnętrzną bym nie włączył to od razu generuje błąd i manetka się zamyka, nawet wentylator ni ruszy. Na 24 mi to nie wygląda bo widzę cztery błyski zielonej diody i dwa następnej ale mówię że ten pierwszy błysk to może być sygnał o zadziałaniu a następny dopiero mówi o błędzie i wygląda jak cztery.
  • Odpowiedz

popeye

2016-05-18, 17:02:18
Użytkownik
usterka czujnika cisnienia lub brak czynnika w układzie
  • Odpowiedz

Amfan

2016-05-19, 19:59:30
Top użytkownik
spróbuj najpierw zrobić twardy reset, potem włącz z pilota jedną.
  • Odpowiedz

byniom

2016-05-19, 20:13:21
Moderator
dopiero w przyszłym tygodniu tam podjadę to posprawdzam.
  • Odpowiedz

aras

2016-05-20, 05:29:13
Użytkownik
24 raczej, wymiana czujnika nc w jz. Zainstaluj sobie na smarku aplikacje LG od wienkry Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-20, 05:31:58 przez aras.)
  • Odpowiedz

byniom

2016-05-20, 07:42:12
Moderator
mam tą aplikacje i mam inne dokumentacje , mój problem to odczyt błysków bo zielona dioda tak błyska jak by to była cyfra cztery ale może się mylę wydaje mi się że pierwszy błysk nie jest informacją o błędzie tylko o zasilaniu a następne to już kod błędu. Dlatego podchodziło mi to na 42 a pewnikiem jest to 32.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa