Szanowny Panie cox
Przykro mi ale kupił Pan jakieś "cacko", które na pewno nie jest z palety znanych i, bardziej lub mniej, renomowanych producentów. Nie wiem ile Pan za to zapłacił ale chyba Pana obecne problemy nie są warte tej, jak sądzę, niższej ceny zakupu urządzenia. Chciałbym, żeby naszą dyskusję przeczytało jak najwięcej osób, które w przyszłości podejmą decyzję o zakupie urządzeń klimatyzacyjnych.
Nie wiem jaka firma montowała Panu ten klimatyzator ale z tego się dowiedziałem, co jest bardzo prawdopodobne, że układ freonowy (między jednostką wewnętzrną i zewnętrzną
został wykonany z miedzianych rur przeznaczonych do ogrzewania lub c.w.u. (nie wiem czy w zestawie nie było już rur preizolowanych i jakiej jakości). Tego typu rury w układach chłodniczych są "jednarazowego użytku" i szczególnie na kielichach po prostu się rozsypują, Z objawów, o których Pan pisze, w układzie jest ulot czynnika chłodniczego a w konsekwecji koszt wymiany sprężarki był niewiele niższy niż cena samego urządzenia.
Z niecierpliwością oczekuję na kolejne informacje..
Pozdrawiam
Przykro mi ale kupił Pan jakieś "cacko", które na pewno nie jest z palety znanych i, bardziej lub mniej, renomowanych producentów. Nie wiem ile Pan za to zapłacił ale chyba Pana obecne problemy nie są warte tej, jak sądzę, niższej ceny zakupu urządzenia. Chciałbym, żeby naszą dyskusję przeczytało jak najwięcej osób, które w przyszłości podejmą decyzję o zakupie urządzeń klimatyzacyjnych.
Nie wiem jaka firma montowała Panu ten klimatyzator ale z tego się dowiedziałem, co jest bardzo prawdopodobne, że układ freonowy (między jednostką wewnętzrną i zewnętrzną
został wykonany z miedzianych rur przeznaczonych do ogrzewania lub c.w.u. (nie wiem czy w zestawie nie było już rur preizolowanych i jakiej jakości). Tego typu rury w układach chłodniczych są "jednarazowego użytku" i szczególnie na kielichach po prostu się rozsypują, Z objawów, o których Pan pisze, w układzie jest ulot czynnika chłodniczego a w konsekwecji koszt wymiany sprężarki był niewiele niższy niż cena samego urządzenia.Z niecierpliwością oczekuję na kolejne informacje..
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY