Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ZAPRASZAM DO 'DZIAŁANIA'

219 Odpowiedzi, 197771 Wyświetleń

awax

2008-12-06, 19:54:27
Top użytkownik
Witam Wszystkich.
Jako,że mamy weekend to chciałbym poinformować o aktualnym stanie przygotowań do rejestracji KRAJOWEGO CENTRUM INNOWACJI I KLIMATYZACJI.
Licząc mnie i parę osób ,od których otrzymałem akces w bezpośrednich rozmowach jest już nas wystarczająco aby utworzyć Stowarzyszenie.
Finalną wersję Statutu i pozostałych dokumentów będę miał w poniedziałek,jak również wskazówki co do sprawnego technicznego złożenia dokumentów w sądzie rejestrowym.
Prywatnie jednak nie ukrywam,że liczyłem na większą aktywność Kolegów po fachu i chęć do współtworzenia organizacji,która ma bronić naszych interesów.Ewentualne póżniejsze uwagi,że ktoś nie ma na nic wpływu będą w związku z tym całkowicie nie na miejscu.Z członków założycieli wybierzemy Władzę na najbliższą kadencję i właśnie znalezienie się w tej grupie założycielskiej jest warunkiem posiadania wpływu na to kto nas będzie reprezentował.
W obecnej sytuacji będę wnioskował aby jedną z pierwszych uchwał było wprowadzenie wysokiej opłaty wpisowej dla przyszłych kandydatów jednocześnie zwalniając z niej założycieli oraz ustalenie niskiej składki członkowskiej.

Zgłaszają się do mnie z pytaniami przedstawiciele Importerów i producentów odnośnie możliwości współpracy typu umowy serwisowe,dystrybucyjne itp.Jest to dowód na to,że działając wspólnie możemy wiele osiągnąć.Sprzedawcy sami sobie tego nie zainstalują i nie naprawią w razie potrzeby.

Jeszcze jedno chciałbym uzmysłowić Wszystkim,że pierwszy rok działalności Centrum będzie trudny.Po pierwsze sąd ma na rejestrację do trzech miesięcy,a po drugie ewentualne środki możliwe do pozyskania w przyszłym roku zostaną rozdzielone do końca tego.Dlatego decydując się na współtworzenie Stowarzyszenia każdy musi liczyć się z tym,że będzie musiał poświęcić troszeczkę czasu dla centrum.

Czekam na dalsze zgłoszenia oraz wszelkie uwagi.
centrum.klima@poczta.fm

Pozdrawiam

Władysław Urbański
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-12-06, 20:07:43 przez awax.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa