Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ZAPRASZAM DO 'DZIAŁANIA'

219 Odpowiedzi, 197747 Wyświetleń

awax

2008-12-07, 21:27:38
Top użytkownik
byniom napisał(a):awax tak czytam ten statut i nie mam się do czego przyczepić Big Grin . Zastanawia mnie jedna ale zazwyczaj najważniejsza rzecz , z czego ta organizacja będzie pozyskiwała fundusze na egzystencję ? Jeżeli liczba członków będzie niewielka ale tak że to ma ryszyć to jakie będą musiały być składki żeby mogło istnieć.
Wysokość składki określi Walne,ale jestem za tym żeby nie przekraczała ona rocznie
150 do 200 zł.
Z początku z pewnością nie będzie łatwo i zależy wiele od ilości członków.Nie o składki mi chodzi pisząc o liczebności,a o możliwości działania.Te możliwości są uzależnione od tego jak silna i liczna jest organizacja.Nikt tu chyba nie zamierza czynić nadmiernych wydatków,a stowarzyszenie normalnie opiera się na pracy społecznej(wiem,że to nielubiane słowo)
Stowarzyszenie ma również wiele możliwości zarabiania,np.szkolenia,ekspertyzy,organizacja sieci serwisowych itd.
No i oczywiście dotacje czy też środki UE,ale to raczej w póżniejszym okresie.
Na początek sa niezbędne środki na takie sprawy jak rejestracja,legitymacje,materiały biurowe strona internetowa ,ewentualnie tel.Na pewno w pierwszym roku nie będziemy zatrudniać żadnych pracowników.

Na marginesie to czekam na sugestie co do wysokości wpisowego i składek.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa