byniom napisał(a):awax tak czytam ten statut i nie mam się do czego przyczepićWysokość składki określi Walne,ale jestem za tym żeby nie przekraczała ona rocznie. Zastanawia mnie jedna ale zazwyczaj najważniejsza rzecz , z czego ta organizacja będzie pozyskiwała fundusze na egzystencję ? Jeżeli liczba członków będzie niewielka ale tak że to ma ryszyć to jakie będą musiały być składki żeby mogło istnieć.
150 do 200 zł.
Z początku z pewnością nie będzie łatwo i zależy wiele od ilości członków.Nie o składki mi chodzi pisząc o liczebności,a o możliwości działania.Te możliwości są uzależnione od tego jak silna i liczna jest organizacja.Nikt tu chyba nie zamierza czynić nadmiernych wydatków,a stowarzyszenie normalnie opiera się na pracy społecznej(wiem,że to nielubiane słowo)
Stowarzyszenie ma również wiele możliwości zarabiania,np.szkolenia,ekspertyzy,organizacja sieci serwisowych itd.
No i oczywiście dotacje czy też środki UE,ale to raczej w póżniejszym okresie.
Na początek sa niezbędne środki na takie sprawy jak rejestracja,legitymacje,materiały biurowe strona internetowa ,ewentualnie tel.Na pewno w pierwszym roku nie będziemy zatrudniać żadnych pracowników.
Na marginesie to czekam na sugestie co do wysokości wpisowego i składek.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
. Zastanawia mnie jedna ale zazwyczaj najważniejsza rzecz , z czego ta organizacja będzie pozyskiwała fundusze na egzystencję ? Jeżeli liczba członków będzie niewielka ale tak że to ma ryszyć to jakie będą musiały być składki żeby mogło istnieć.