Dzięki za wskazówki, dzisiaj jest trochę lepiej, średnio wychodzi 0,6 kW na godzinę, ustawiłem na 19 stopni i tak mam w pomieszczeniu, temperatura na zewnątrz 3-6 stopni na plusie, wcześniej było 6-2 na minusie, sprężarka chodzi ciszej, jednak coś jest nie tak ze sterownikiem, teraz jak się wyłączy po uzyskaniu temperatury to zamiast ganiać powietrze cały czas to za minutę robi defrost i tak około 20 minut pali się ten defrost a nic nie pracuje aż do ponownego automatycznego załączenia. Wczoraj zakrywałem od ziemi do połowy sufitu jednostkę wewnętrzną dużą płytą
tak żeby pracowała w małej objętości i mimo że było już tam około 40 stopni, a na jednostce ustawione 19 to dalej grzała ostro
po 10 minutach zrezygnowałem .... Wykonałem też telefon do serwisu Lennoxa, opisałem swój problem, popykałem pilotem tak jak kazał serwisant i jutro kurier ma przywieźć płytę główną do jednostki wewnętrznej, podobno łatwo się wymienia
no zobaczymy
Co do mocy to chyba rzeczywiście jest za mała i nie pogrzeje sobie na minusowych w tym pomieszczeniu, no nic trzeba podrezać centralne.
Jednostkę wewnętrzną lepiej umieścić żeby wiała wzdłuż pomieszczenia około 10m, czy wzdłuż krótkiej ściany 4,5m i czy musi być przymocowana centralnie na środku ściany ??? Teraz mam prawie w rogu skierowaną na długą prostą
około 30 cm od sufitu.
Pozdrawiam
tak żeby pracowała w małej objętości i mimo że było już tam około 40 stopni, a na jednostce ustawione 19 to dalej grzała ostro
po 10 minutach zrezygnowałem .... Wykonałem też telefon do serwisu Lennoxa, opisałem swój problem, popykałem pilotem tak jak kazał serwisant i jutro kurier ma przywieźć płytę główną do jednostki wewnętrznej, podobno łatwo się wymienia
no zobaczymy
Co do mocy to chyba rzeczywiście jest za mała i nie pogrzeje sobie na minusowych w tym pomieszczeniu, no nic trzeba podrezać centralne.
Jednostkę wewnętrzną lepiej umieścić żeby wiała wzdłuż pomieszczenia około 10m, czy wzdłuż krótkiej ściany 4,5m i czy musi być przymocowana centralnie na środku ściany ??? Teraz mam prawie w rogu skierowaną na długą prostą
około 30 cm od sufitu.Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY