Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy tak powinno być ??

10 Odpowiedzi, 8191 Wyświetleń

Zoltar

2009-01-21, 21:14:23
Nowy użytkownik
Dzięki za wskazówki, dzisiaj jest trochę lepiej, średnio wychodzi 0,6 kW na godzinę, ustawiłem na 19 stopni i tak mam w pomieszczeniu, temperatura na zewnątrz 3-6 stopni na plusie, wcześniej było 6-2 na minusie, sprężarka chodzi ciszej, jednak coś jest nie tak ze sterownikiem, teraz jak się wyłączy po uzyskaniu temperatury to zamiast ganiać powietrze cały czas to za minutę robi defrost i tak około 20 minut pali się ten defrost a nic nie pracuje aż do ponownego automatycznego załączenia. Wczoraj zakrywałem od ziemi do połowy sufitu jednostkę wewnętrzną dużą płytą Smile tak żeby pracowała w małej objętości i mimo że było już tam około 40 stopni, a na jednostce ustawione 19 to dalej grzała ostro Tongue po 10 minutach zrezygnowałem .... Wykonałem też telefon do serwisu Lennoxa, opisałem swój problem, popykałem pilotem tak jak kazał serwisant i jutro kurier ma przywieźć płytę główną do jednostki wewnętrznej, podobno łatwo się wymienia Big Grin no zobaczymy Tongue
Co do mocy to chyba rzeczywiście jest za mała i nie pogrzeje sobie na minusowych w tym pomieszczeniu, no nic trzeba podrezać centralne.

Jednostkę wewnętrzną lepiej umieścić żeby wiała wzdłuż pomieszczenia około 10m, czy wzdłuż krótkiej ściany 4,5m i czy musi być przymocowana centralnie na środku ściany ??? Teraz mam prawie w rogu skierowaną na długą prostą Smile około 30 cm od sufitu.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa