Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

OZONATOR

30 Odpowiedzi, 53762 Wyświetleń

Rado33

2009-01-22, 22:02:08
Użytkownik
Ozonatory.pl napisała, że dobry ozonator musi generować ozon na poziomie 3g/h,właśnie oglądałem ofertę GENERATOR OZONU FM500 waży tylko 34kg 2.4g/h i jest stosowany w skali przemysłowej.Jak mam takie urządzenie zastosować do odkażania samochodu w warunkach warsztatowych? Co z przepisami bhp związanymi z pracą na ozonatorach i jak to się ma do warsztatów?Pamiętajmy że samochody mają dużo mniejsze gabaryty niż baseny,hale fabryczne itp.W internecie przeczytałem że na potrzeby domowe(oczyszczanie powietrza) wystarczą generatory ozonu o wydajności 3 mg/h.Nie jestem wysokiej klasy specjalistą, tylko marnym użytkownikiem jednej z tych zabawek i wydaje mi się że poziom 250mg do 300mg/h jest wystarczający.(po użyciu głowa mnie boli a skoro mnie to podejrzewam że grzyby też nie mają lekko Wink )
Hirek odpuść sobie to urządzenie LOVAIR to jest bardzo podobne do urządzenia firmy Delphi.Magneti marellii jest tańsze ,umieszcza się je w pobliżu samochodu i chyba nieźle się sprawuje.Pzdr.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-01-22, 22:46:05 przez Rado33.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa