Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Schemat , budowa stacji serwisu klimatyzacji

17 Odpowiedzi, 21222 Wyświetleń

imnothep

2009-02-13, 08:50:44
Nowy użytkownik
Do AWAX-a > są szkoły i szkółki. Zadałem proste pytanie i pomyślałem że otrzymam prostą odpowiedź. Tak się składa że jestem inzynierem po studiach związanych z klimatyzacją i wentylacją. Tak również się składa że mam w paluszku termodynamike i wykresy I-X Molliera, a na AutoCad-ie zjadłem zęby kreśląc prawdziwe projekty wentylacji nawiewno-wywiewnej. Tak również sie składa że zajmowałem się elektroniką samochodową i grupę VW i GM znam na wylot. Montowałem climatroniki w dziesiątkach aut od swojego począwszy Mógłbym zakręcić niejednego "fachowca" od klimy którego wiedza zaczyna się kończy na zakupie stacji klimatyzacji. Nie lubię się unosić ale nie znosze jak ktoś kto mnie nie zna udaje madralę i wpisuje sobie expert. Mogę jutro pójśc jak połowa roboli po 8 klasach i kupić sobie stację za 10tyś , która to nic a nic nie ułatwi mi pracy. Zapytałem tylko czy ktoś nie dysponuje schematem gotowej stacji gdyż mam juz schemat własne w głowie ale chcę zastować dobry separator oleju.
Nie moja wina że jakiś matoły rozbuchały temat serwisu klimy i tego idotycznego w niej dłubania do tego stopnia, że ludzie ganiają jak ze sraczką na wymianę czynnika co roku. Znasz się na klimatyzacji to obron tą teorię > dlaczeog nie wymieniac czynnika w Spilt-ach lub lodówkach ? jak przy 15 barach po stronie Hi do układu moze dostać się choćby odrobina wilgoci ? to szukanie jelenia aby robić kasę na czymś co przerasta połowę tych tempych głowek "fachowców" od klimy.
Logując się na forum pomyslałem że tutaj są ludzie na poziomie z którymi mozna pogadać o temacie klimy. A tu du...a jeden samozwany admin którego pewnie stawiając przy moim B5 zakręciłbym jak słoik > Załóż fachowcu climatronik w B5 lub golfie IV ale nie pakując cała nową instalację tylko wyciagając wiązkę samej klimy i wlutowując ją tam gdzie trzeba aby ECU silnika wypatrzylo czujniki i nastawniki.
Do szkoły chcesz mnie wysyłać > daj spokój człowieczku Big Grin
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa