Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Schemat , budowa stacji serwisu klimatyzacji

17 Odpowiedzi, 21211 Wyświetleń

imnothep

2009-02-13, 12:55:38
Nowy użytkownik
AJAX czy jak tam Wiesz co nie łap mnie za słówka, chlopie kiedy w 99 roku kupiłem w salonie B5 był to golas jakich mało. Pierwsze co kupiłem climatronik w częsciach i zalożyłem. Wiesz co było najlepsze że instalacja była z TDI a ja mam 1.8 T benzyna. Zalozyłem przewód po przewodzie , miałem sraczkę że spalę ECU silnika. Ale wiesz co śmiga do dziś dnia. Raz azotowana, raz zalana olejem, raz napełniona. Zero brudnych rączek "fachowcow" od klimy zero serwisów. Może dlatego pracuje po dziś dzien. Zastanawiam się dlaczego własnie Ci którzy rok w rok serwisują klimatyzację pod wzgl. wymiany oleju oraz czynnika wymieniają jako pierwsi kompresory. Mówi Tobie coś ZEXEL na gwintach ? myslisz że dlaczego jego ceny dochodzą w sezonie do 1 tyś złotych ? bo padają jak grzybki po deszczu.
Odpukać jakoś mój pracuje już 10 lat Big Grin
Dlatego jestem anty na cudowanie w klimatyzacji rok po roku. Ten oszuszacz o którym piszesz mozna kupić za grosze , mozna go sobie również wymienić co roku tylko po diabła ? jak napisałem układ szczelny, oszuszony, stan oleju oraz czynnika w normie > co mi da stacja klimatyzacji poza podniesieniem własnego morale w oczach i tak ciemnego (bez urazy) klienta ?
Nie próbuj mi wmówić że oszuszacz to taki wspaniały wynalazek, bo dobrze znam kontrukcje sprężarki i wiem że wilgoć w układzie klimy najwyżej moze zapchać zawór rozprężny, nic więcej. Olej syntetyczny , klima tak na dobrą sprawę pracuje kilka miesięcy w roku, co tam ulegnie uszkodzeniu ??? Potem Maniek z Henkem szpece od klimy będą łapac za przewód gazowy który będzie lodowaty jak diabli i drapać się po czole o tutaj camman. A to Panie zawór rozprezny się zasmarkał
Dobra koncze przygodę z tym forum, bo jak na innych obsadzone są stanowiska SZPEC SŁUŻB > dobrze że ja wiem swoje, Ty wiesz swoje.
Miłego dnia
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa