Jeżeli chodzi o filtr pyłkowy (kabinowy) to wymieniam go przed sezonem co roku-nie czyszcze go - poprostu nie wiedziałem czy to jest ten filtr o którym pisał kolega w postach powyżej . Do tej pory nie wymieniłem jeszcze ale zakupie i wymienie.Jeszcze wróce do presostatu-dwa styki które sterują wentylatorem i sprężarką powinny być na początku działania klimy w stanie :ten od wentylatora otwarty do momentu wrostu ciśnienia czy temperatury? a ten od sprężarki odworotnie tak?
Wiem że dla Was fachowców moje pytania to "pikuś" ale nie dla mnie.
Mam go sprawdzić podczas dziłania klimy czy zmienia się stan styków, czy jest może inny sposób. Co do sprzęgła to nie wiem jak się zabrać do sprawdzenia go ?
Trzeba rozebrać do jakiegoś momentu sprężarkę czy jest inny sposób,no bo za rozbiórkę sprężarki to się nie zabieram.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-01, 12:05:29 przez bamboss.)
Wiem że dla Was fachowców moje pytania to "pikuś" ale nie dla mnie.
Mam go sprawdzić podczas dziłania klimy czy zmienia się stan styków, czy jest może inny sposób. Co do sprzęgła to nie wiem jak się zabrać do sprawdzenia go ?
Trzeba rozebrać do jakiegoś momentu sprężarkę czy jest inny sposób,no bo za rozbiórkę sprężarki to się nie zabieram.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY