Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

brak czynnika, serwis nie potrafi znaleźć nieszczelności

80 Odpowiedzi, 70431 Wyświetleń

ignas

2017-06-21, 09:43:41
Nowy użytkownik
Panowie, wyluzujcie z tym statusem płatnika vatu Wink Dla mnie nie ma to znaczenia w tym sensie, że ja chcę mieć dokument potwierdzający wykonanie naprawy w celach "gwarancyjnych", a nie podatkowych, więc roztrząsanie tego wątku nie ma sensu.

Whisky napisał(a):Przed kupnem sprawdź mocowania bo te numery które podałeś to dwa różne skraplacze.

Dziękuję bardzo za tę informację. Zamierzam kupić oryginał "Ford", sklep na podstawie numeru VIN potwierdził, że pasuje on do mojego auta - myślę, że ten model będzie odpowiedni. Jeśli chodzi o skraplacz Thermotec to jest on jednym z wielu modeli "dopasowanych" do mojego samochodu na stronie IC - nie mam pojęcia, czy rzeczywiście pasuje. Dlatego (+ z powodu atrakcyjnej ceny) wolę kupić oryginał.

@radekklimat - Tak, ze skraplaczem zintegrowany jest filtr (osuszacz). Nie wiem, czy któryś z serwisantów sprawdzał czy "ucieka spod korka", ale znaleziono nieszczelności na froncie skraplacza, więc po jego wymianie ewentualna nieszczelność korka przestanie mieć znaczenie. Ale zapamiętam tę cenną wskazówkę na przyszłość.
Tak przy okazji: rozumiem, że chodzi o korek osuszacza? Zastanawiałem się, czy wkład filtra zintegrowanego ze skraplaczem jest wymienny, ale skoro jest tam korek to wnioskuję, że jest.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa