Pojechałem do zakładu który uzupełnia ubytki. Stwierdzili że układ jest szczelny więc zatankowali około 750 .Auto odpaliłem elektromagnes zadziałał a klima nie chłodzi. Troche dopompowali odpaliłem a tu to samo. Troche spuścili i znowu to samo nie chłodzi. Zrezygnowany pojechałem do kolegi , podłączył zegar na ssaniu było około 4. Odpaliłem autu włączyłem klime wentylatory się włączyły elektromagnes zadziałał i przez sekunde spadło ciśnienie do 2 a następnie znowu się wyrównało do 4 , dodawanie gazu nie pomogło. Wyjełem sprężarkę doczepiłem wkrętarkę i kręce mając zatkany otwór ciśnieniowy palcem. Wytworzyło się ciśnienie że aż zadziałało sprzęgło w wkrętarce. Puściłem palec powietrze uszło i znowu kręce ale już ciśnienia nie wytwarza. Zostawiłem to na 3 godzinki i znowu kręce , najpierw ciśnienie jest , wypuszczam je i mogę sobie kręcić i ciśnienia nie uzyskam. Gdy miałem wyjętą sprężarkę lekko dmuchnełem w układ klimy w aucie w przewód ciśnieniowy a powietrze swobodnie powruciło powrotną rurką. Moja sprężarka to SANDEN SD7V16.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
SD7V16 - reanimacja
16 Odpowiedzi, 19787 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY