Podejrzewam, że presosta działa w porządku bo (według FIATa) ciśnienie robocze nie powinno przekraczać 16atm przy 28stC. A poza tym to jestem na 100% pewien że to PRESOSTAT wyłącza w większości przypadków, ale to nie jest powód wzrostu ciśnienia!! tylko zabezpieczenie.
Znalazłem również, że do tego układu powinno się dodać 80ml+-20 oleju. Ponieważ układ był rozszczelniony (oczywiście zabezpieczony przed wilgocią i we właściwym położeniu przechowywany) i opróżniony do zera więc nie powinno być za dużo oleju.
Cały czas myśle o ty żeby spuścić tyle R134a, aż uzyskam ciśnienie jakie podaje producent, czyli dla temp. 20-28stC przy 1500 obr/min powinno być 11-16atm.
Co myślicie o takim pomyśle (pytanie kierowane do ekspertów i osób dobrze znających układy klimatyzacji)?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2007-06-01, 17:06:09 przez losiosmak.)
Znalazłem również, że do tego układu powinno się dodać 80ml+-20 oleju. Ponieważ układ był rozszczelniony (oczywiście zabezpieczony przed wilgocią i we właściwym położeniu przechowywany) i opróżniony do zera więc nie powinno być za dużo oleju.
Cały czas myśle o ty żeby spuścić tyle R134a, aż uzyskam ciśnienie jakie podaje producent, czyli dla temp. 20-28stC przy 1500 obr/min powinno być 11-16atm.
Co myślicie o takim pomyśle (pytanie kierowane do ekspertów i osób dobrze znających układy klimatyzacji)?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY